Dansk

Romantikken!

28. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

Sidder he rmed en større opgave, men er simpelthen kørt fast i de to sidste spørgsmål, som lyder:
 

1. Grundtanken i univeversalromantikken er, at alt er ét. Hvorfor er det så at vi så som oftest oplever verden som splittet og har svært ved at se meningen med tingene? Hvordan kan vi å indblik i helheden/enheden?

2. Forklar romantikkens historieopfattelse, opfattelsen af fortid, samtid og fremtid. Hvordan hænger det sammen med organismetanken og naturopfattelsen?

Håber en eller anden kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af MarieElgaard (Slettet)

Nogen af tingene bliver nævnt i denne film.


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. september 2009 af JJ-cool (Slettet)

1: Fordi indsigten i Guds plan med mennesket kun er forbeholdt geniet - kunstneren, der med sin guddommelige inspiration kan fornemme/ane denne bagvedliuggende mening med tilværelsen. Organismetanken, hvor Guds mening og ånd ligger bag ved alle fænomener.
Ved at læse kunstnernes frembringelser/lytte til deres musik kan du få et glimt af denne bagvedliggende orden

Mennesket oplever tilværelsen som splittet, fordi vi med vores krop er bundet til jorden og egentlig gerne vil opleve paradiset - sjælens udødelighed igen

2: Historieopfattelsen går ud på, at engang i tidernes morgen var Guderne og mennesket samlet på jorden, vikingetiden, hvor aserne og mennesket fungerede side om side. Pågrund at en form for syndefald, er mennesket faldet ned fra denne paradisagtige tilstand og tilbage er nu en længsel efter at vende tilbage.
Fordi mennesket har været der engangf, har det inderst inde en længsel og en fornemmelse af det tabte, og vi kan via naturen, kunst, følelse og fantasi forsøge at få indsigt i denne  verden, men det er ikke de mange beskåret.
Kun via inspiration og fantasi kan denne verden erkendes og forståes
dette er tankerne bag.
Nutiden og fremtiden indgår som en del af Guds skjulte plan med mennesket, og det kan via fantasi osv være muligt aqt forstå denne

det er selvfølgelig noget forbandet vås, men man troede på det dengang


Skriv et svar til: Romantikken!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.