Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Ondskab.

07. oktober 2009 af Erikap89 (Slettet)

Jeg skal igang med at skrive SRP snart.
Jeg vil gerne skrive om Ondskab i Engelsk og Psykologi, men fordi psykologi er et C fag må jeg ikke bruge det. Jeg kom til at tænke på at Albert Bandura er også kendt indenfor Samfundsfag. Kender I nogle andre jeg kan bruge udover ham?

Jeg vil bruge bogen "The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde" af Robert Louis Stevenson

den foregår i den victorianske tid, som jeg også vil komme ind på, men det er bare så ærgeligt jeg ikke kan bruge psykologi. Min engelsklærer siger jeg gerne må bruge en psykologisk analyse og skrive "i følge freud....", men så er jeg vel også nød til at redegøre for hvem Freud er? Og så er det jo der går psykologi i det.

Har I nogle gode idéer?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg synes, det lyder vanskeligt, ondskaben har mange ansigter og mange varianter. Dr. Jekyl og Mr. Hyde er et psykologisk studium i et menneskes forvandling, når civilisationens kåbe tages af, og det rå urinstinkt træder frem, det urinstinkt, der lurer lige under overfladen i os alle. Af hensyn til hinanden og til samfundets fastholden, er vi nødte til ikke at blive alt for primitive. Find selv eksempler. Vi er ikke frie mennesker men individer i en spændetrøje, der forhindrer os i at give los. Man så det den nat lysene gik ud i en storby (vist nok San Francisco). Lovlkøsheden, Mr Hyde kom frem af sit skjul, plyndrede forretninger, begik hærværk, det hele endte i kaos, indtil lyset kom igen. Ondskaben er mørkets gerning, men uden ondskab ingen godhed, uden fanden ingen gud, det er to sider af samme sag.


Svar #2
07. oktober 2009 af Erikap89 (Slettet)

Det er også det som er meget svært da jeg meget gerne vil bruge psykologi men må ikke.

jeg må dog gerne lave en psykologisk analyse på bogen. så mon ikke det går i følge det du har skrevet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jo, men det lyder noget kryptisk, du må ikke bruge psykologi, men må gerne lave en psykologisk analyse, det hænger ikke sammen, er spøndt på at se, hvad du kommer frem til.


Svar #4
08. oktober 2009 af Erikap89 (Slettet)

det er jeg også.

men jeg tror også forskellen er at ved at bruge psykologi som et fag skal jeg jo også redegøre for de forskellige teorier og diskutere dem nede i diskussionen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja jeg er som sagt meget interesseret i, hvad du kommer frem til, men kan du ikke få din lærer til at specificere lidt nærmere, hvad han mener. Det kunne tænkes, at du ikke må bruge psykologiske termer. Du kunne jo så skrive: Set fra den freudianske synsvinkel ...osv i modsætning til Jung og Adler ... uden at gå i dybden. Jeg vil i hvert fald gerne følge dit arbejde, da emnet har min interesse.


Svar #6
08. oktober 2009 af Erikap89 (Slettet)

Jeg tror faktisk også det er det han mener med psykologisk analyse. "Set fra den freudianske synsvinkel ...osv i modsætning til Jung og Adler ... uden at gå i dybden."

Jeg kan lige få din mail og så kan jeg skrive løbende hvad jeg finder ud af?


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

[email protected]

Ps: Jeg har netop færdiggjort min nye bog (naturvidenskab, psykologi, parapsykologi), hvor jeg gør rede for mine teorier omkring det univers, vi lever i. Det består udelukkende af forskelle (bipolært) og er som sådan et rent begreb. Begreberne ondskab / godhed er blot en af disse mange forskelle, derfor påstår jeg, at det ene ikke kan eksisterer uden det andet, det er som elektronen og positronen hinandens "tvillinger". Den ene kan ikke eksistere uden den anden. Hvad jeg vil sige dermed, er at vi desværre ikke kan undvære ondskaben, den er en nødvendig del af universet. Det kan du jo godt tage med i dine overvejelser eller blot tænke lidt over.


Svar #8
08. oktober 2009 af Erikap89 (Slettet)

Men det er jo også den samme person Dr . Jekyll og Mr Hyde. Så stemmer det også overens med at godt og ondt hører sammen som hinandens tvillinger.

Hvad hedder din nye bog? Så kan jeg lige læse i den, hvis jeg for lov til at bruge psykologi.


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. oktober 2009 af mathon

...for kontinuert med ekspanderende livskunst at kunne kæmpe sig til klarhed over det gode, må man kende til strukturerne i det ondes relief.


Svar #10
08. oktober 2009 af Erikap89 (Slettet)

undskyld jeg forstår ikke?


Skriv et svar til: Ondskab.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.