Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRO - hvad er det?

09. oktober 2009 af Booklover

Hejsa.

Skal snart til at skrive en studieretningsopgave i 2g ... eller SRO, som jeg har hørt det hedder. Men hvad er det egentlig? Har søgt lidt rundt på google, men har brug for et reelt eksempel og forklaring. Og hvad i alverden er et abstract!!!?

De største smil

Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Blot en opgave du skal skrive i to af dine studieretningsfag. I klassen får I en (eller to at vælge imellem) problemformulering, som I så skal udarbejde en opgave om i omfanget ca. 10 sider. Da jeg i sin tid skrev den, var opgaven stillet under emnet lighed og ulighed, hvilket var meget naturligt med samfundsfag og matematik på høje niveauer. Det minder i sagens kerne lidt om dansk/historie-opgaven. Denne er bare i dine studieretningsfag, og du skal ikke selv finde på en problemformulering, således retter den sig frem på studieretningsprojektet, der foregår på samme måde, men er en opgave, som er markant længere og mere selvstændig. I har sikkert heller ikke fri til at skrive SROen, det havde vi i hvert fald ikke.

Er du sikker på, at I skal skrive et abstract? Vi skrev først et til SRPen. Men helt basalt er det bare et kort resume af din opgave, der kort redegør for, hvad du har set på, hvad du har gjort, og hvad du er noget frem til. Så at sige et koncentrat af din opgave, der har til formål at informere en mulig læser om, om din opgave er interessant for dennes egen forskning eller interesseområder.


Svar #2
09. oktober 2009 af Booklover

Tusind tak Thomas! Super beskrivelse! Hvis den minder om dan/his-opgaven er jeg lidt mindre nervøs ;p

- - -

editor of Toxique Magazine

digital contemporary fine art photographer

www.mariewengler.com 

Find mig også på facebook og twitter


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Der er ikke noget at være nervøs for, overhovedet. Det er jo blot en øvelsesopgave, som I kan danne jer lidt erfaringer ved, før I til næste år skal i gang med den, der tæller. Alle tre store opgaver er såmænd ret spændende at lave, for det er de eneste tidspunkter i gymnasietiden, hvor man virkelig får lov til at gå i dybden med et emne.


Skriv et svar til: SRO - hvad er det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.