International økonomi

handelsbalance

07. december 2009 af karl13 (Slettet)

hvis et land har en negativ handelsbalance, altså de importere mere end de eksportere, hvad betyder det så for landet?

f.eks. USA


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. december 2009 af emul0c

Nu ved jeg ikke om det stadig er relevant for dig, men for at et land har et ligevægtsoutput har vi:

Y = Z = C + I + G + NX hvor C er privatforbruget, I er investeringer, G er det offentilge forbrug og NX er Netto Eksporten. Når vi har negativ handelsbalance betyder det så, at vi importere mere end vi eksportere, som gør at vi får et lavere output = lavkonjunktur og ikke vækst.
Dette er selvfølgelig meget overfladisk set :-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. januar 2010 af Sveskerne (Slettet)

Selv om det er lang til siden vil jeg alligevel understrege, at man bestemt ikke kan bruge ligevægtsoutputtet som en estimation på hvorledes handelsbalancen påvirker økonomien. Hvis der nu var andre der skulle blive inspireret.

Hadelsbalancen er en del af betalingsbalancens løbende poster, og et underskud på denne vil derfor føre til et underskud på BB´s løbende poster. At et underskud på BB´s løbende poster nødvendigvis føre til lavkonjunktur og lav (eller ingen) vækst er selvfølgelig helt ved siden af.

Der kan både være positive og negative sider ved at have et underskud på BB´s løbende poster. Det er negativt i det omfang at man over en længere periode opbygger en høj udlandsgæld, men omvendt kan det også være positivt (for landet og dets vækst) hvis den høje import eksempelvis går til udbygge, genopbygge eller forbedre landets infrastruktur eller fremtidige konkurrenceevne.


Skriv et svar til: handelsbalance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.