Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Bevægelsesligninger - HASTER, HJÆLP!

15. december 2009 af gavtyven (Slettet)

Hey SP

Jeg sidder her og sveder til min sidste problemstilling i mit SRP projekt. Problemstilligen lyder:                             

Opstil bevægelsesligningerne for et legeme når der tages hensyn til luftmodstand (gnidningsmodstand), både når denne er proportional med farten og når den er proportional med farten i 2. potens.

Jeg har fundet min bevægelsesligning der tager hensyn til luftmodstanden proportional med v, den er:                                Fres=m*a       <=>        m*(dv/dt) = mv*g-α*v       <=>       m*(dv/dt)+α*v = mv*g

Nu er mit problem bare at jeg ikke ved hvilken bevægelsesligning der tager hensyn til en luftmodstand (gnidningsmodstsand) der er proportional med v2. Jeg har min formel for luftmodstanden:

Fw=1/2*cw*rho*v2*A   , men er ikke sikker på om jeg skal bruge den, og hvordan jeg så evt. skal koble den til en bevægelsesligning ?

Mit emne handler om hydrodynamik


Skriv et svar til: Bevægelsesligninger - HASTER, HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.