Afsætning

fra Q til P

11. januar 2010 af sweety101 (Slettet)

Hej alle sammen der ude..

der er en lille ting jeg ikke forstår, jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Q=-500P+40000 => P=-0,002Q+80

Jeg kan godt forstår hvor de 80 kommer fra men hvordan -0,002 er kommet fra forstår jeg slet ikke.


Brugbart svar (3)

Svar #1
11. januar 2010 af emul0c

Det er "simpel" matematik.

Q = -500P + 40.000

=>

Q + 500P = -500P + 40.000 + 500P

<=>

Q + 500P = 40.000

=>

Q + 500P - Q = 40.000 - Q

<=>

500P = 40.000 - Q

=>

500P / 500 = (40.000 - Q) / 500

<=>

P = (40.000 / 500) - (Q / 500)

<=>

P = 80 - 0,002Q   (du kan jo selvfølgeli også skrive det omvendt som du har gjort P = -0,002Q + 80, men det er jo det samme).


Brugbart svar (3)

Svar #2
11. januar 2010 af emul0c

Nu er ALLE mellemregninger med - så burde det være til at gennemskue ;-)


Skriv et svar til: fra Q til P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.