Historie

SSO (fodnote)

06. februar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Jeg skal til at skrive SSO i historie.

Men nu er jeg blevet i tvivl om hvornår jeg skal bruge fodnote/sidenote?

Er der nogle der vil fortælle mig hvordan og når jeg skal bruge det?

På for hånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af so4ekirk (Slettet)

Du må i en fodnote altid kun referere til kilder. Du må altså aldrig forklare et ord eller et begreb i en fodnote, men udelukkende fortælle hvor du har din information/citat mm. fra.


Svar #2
06. februar 2010 af Monique1988 (Slettet)

Jamen al min information får jeg jo fra bøger og internettet. Så forstår ikke helt hvornår jeg skal bruge det?

Er det kun hvis jeg direkte "skriver et citat af" fra en bog af?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2010 af Mads1980 (Slettet)

Det er muligt der er helt specielle retningslinjer for den type opgave du skal skrive. Men i forhold til akademisk historieskrivning er der ingen klare ufravigelige regler. Dog er der nogle generelle retningslinjer.

Fodnoter (forstået som henvisninger) skal bruges i sådan et omfang at læseren har mulighed for at "se dig i kortene". Med andre ord skal fodnoter/henvisninger sikre at læseren kan se hvor du har din information fra. Fodnoter kan bruges til at henvise til alle former for materiale du bruger til at skrive din opgave.

Har du f.eks. skrevet en længere passage der bygger på et afsnit i din gymnasiegrundbog, vil man forvente en fodnote der henviser til de sider i din grundbog hvorfra du har din viden.

Når man citerer tekster (både kilder og grundbøger) skal der fodnote/henvisning

Fodnoter kan sagtens bruges til uddybning af et argument eller til forklaring af et begreb. Som tommelfingerregel "arbejder" man dog ikke nede i noterne. Det vil sige at du bør ikke skrive noget væsentligt for forståelsen af din opgave nede i noterne.

Men prøv at læs et par af de historieopgaver der er lagt op herinde. Så kan du danne dig et indtryk af hvad andre har gjort.

Gav det lidt mere klarhed?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2011 af Fanass (Slettet)

#1


Du må i en fodnote altid kun referere til kilder. Du må altså aldrig forklare et ord eller et begreb i en fodnote, men udelukkende fortælle hvor du har din information/citat mm. fra.

Det her er fuldstændig forkert, fodnoter kan eksempelvis bruges til kildehenvisning - men fodnoter kan også sagtens bruges til en ordforklaring eller en relevant kommentar. Husk på at du har en litteraturliste eller slut noter som indeholder alle dine kilder med korrekt opsætning. Som #2 siger må fodnoten ikke bare være der for at være der. Fodnoten er en service til læseren, den hjælper læseren med at forstå hvorfor du siger som du siger - og hvis det er et fagord i en ikke almen kreds ville det da være en service som læser at få en forklaring i form af en fodnote istedet for at være nødsaget til at slå fagtermen op.


Skriv et svar til: SSO (fodnote)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.