Historie

help..

21. marts 2010 af Josephinef (Slettet)

Hey. Jeg skal skrive en historie opgave om korstog. Og jeg skal diskuterer om hvorvidt der er forskel på datidens og nutidens stridheder mellem kristne og musliemer. 

Er lidt lost her. Mangler lige et kom i gang skub :-)

Nogle der har nogle eksempler jeg kan perspektivere til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af KA90 (Slettet)

Hej

Hvis det var mig der skulle skrive den opgave, ville jeg starte med at finde nogle kilder omkring korstogene, der beskriver begge parters syn på hinanden. Redegøre for kilderne og opstille nogle problemstillinger vedrørende forholdet mellem de kristne og muslimer, hvorefter jeg ville gøre det samme med en nutidig problemstilling som fx Muhammed-krisen.

Jeg kan huske, vi havde et lignende emne dengang jeg gik på gymnasiet, og det lykkedes at finde datidige kilder, der både beskrev og illustrede muslimer som onde, djævelske troldmænd, og så vidt jeg husker var vores konklusion, at fremmedhed (herunder kan også nævnes andre historiske episoder som opdagelsen af Amerika med indianerne og jødeforholdet) grundede i det ukendte.

Ved godt det ikke er et konkret svar, men håber, at det kan give lidt inspiration.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2010 af lilzaki (Slettet)

De "kristne" er ikke ude efter den "hellige by" længere, men i Irak og Afghanistan. Nu er det mere olien der tæller end det religiøse aspekt (ved godt korstogene langt fra var udelukkende religiøst).

Ps. har en opgave fra 1.g om korstogene hvis du vil have den..


Skriv et svar til: help..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.