Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRO 2G

11. april 2010 af spangsbjerg (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Efter jeg har fået min SRO tilbage, har jeg erkendt, jeg ikke er en haj til at analysere. Jeg er for redegørende og det vil jeg gerne ændre.

Kender i en side, hvor der er nogle gode råd til at analysere, eller har i selv nogle tips?

Mvh Morten


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2010 af Djemba (Slettet)

Du skal huske på at når du redegør, så er det ofte fakta du behandler. Når man analyserer, så vi ude i at forklare forskellige sammenhænge.

Lad mig give et eks.

Redegørende: Lars Løkke mødte i dag op til det aftalte pressemøde, hvor han tog fat i debatten om, hvorvidt burkaer skal forbydes i det offentlige rum

Analyserende: Lars Løkke lignede på mange måder en presset mand, som havde forstået alvoren i sagen, som har optaget den offentlige debat i ugevis. Hans stil lagde op til forsoning overfor den muslimske befolkning, men det virkede umiddelbart som at han helst ville være fri for denne debat, da hans tanker formentlig ligger mere i den økonomiske krise.

Altså når man analyserer, så skal man bevæge sig videre fra det niveau at redegøre, da det at redegøre faktisk er en tjeneste for læseren, som kan sætte sig ind i det, hvorefter man i det analyserende ikke behøver at være ligeså nøgtern og objektiv som i det redegørende. Der er altså lidt mere kant i det.

Håber det hjalp lidt.


Svar #2
12. april 2010 af spangsbjerg (Slettet)

 mange tak for svaret! Det er noget jeg skal træne på.


Skriv et svar til: SRO 2G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.