Historie

Holocaust- revisionisme

05. april 2005 af Lieberkuchen (Slettet)
Jeg har en generel stor interesse for 2. verdenskrig, men især for Holocaust - revisionisme og de videnskabelige ting, man b.la kan læse www.holocaust.nu . Jeg vil nemlig gerne høre, om der er nogen der har den samme interesse som mig, da jeg gerne ville kunne udveksle viden og erfaring med en sådan person. Jeg går på HHX 2. år nu, og regner med at vil skrive SSO i Holocaust- revisionisme næste år. Derfor vil jeg gerne høre, om der er nogen der har gjort det. Måske kunne jeg godt finde på at studere historie, selvom jeg går på HHX og ikke alm. gymnasium.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2005 af RE (Slettet)

Det er med forsigtighed jeg svarer på dette indlæg, fordi det er et sprængfarligt emne, der kan kræve en stor debat, hvilket jeg ikke har tid til pt.

Lige et par åbningsspørgsmål...

Interesse for holocaust-revisionisme? skal det forstås således, at du er sketisk overfor holocausts eksistens?

Lad mig fra start gøre klart, at benægtelse af den systematiske jødeudryddelse under 2. Verdenskrig bunder i uvidenhed og/eller ideologisk overbevisning. Der er gennemført mange undersøgelser, der behandler dette, prøv bare at gå en tur på biblioteket.

Når du nu skriver at du har en stor interesse i 2. verdenkrig undrer det mig at du tilsyneladende ikke er bekendt med den forskningsgren der er meget oppe i tiden, nemlig täterforschung, dvs forskning i hvem gerningsmændene egentling var.
Derfor vil jeg egentlig starte med at give dig nogle ideer til værker du bør læse, før du tager informationerne på www.holocaust.nu for gode vare, hvilket det bestemt ikke er. Grunden til at jeg bare stikker titler ud er at det eneste litteratur du nævner er føromtalte hjemmeside.

værker og andet:

Höss, Rudolf (2004 ): ”Rudolf Höss, Kommandant i Auschwitz” Gyldendal (få helst fat i den udgave hvor Terkel Stræde har skrevet efterordet)

Christensen, Claus Bundgård; Poulsen, Niels Bo; Smith, Peter Scharff (2004 2. udgave 6. oplag): Under hagekors og Dannebrog“ Asschehoug

Browning, Christopher R. (1992) ”One Day in Józefow”, i “Path to Genoicide”, Cambridge University Press. S. 186-197

Jørgsen, Torben (2003): “Gerningsmændene i historieskrivningen 1945-2000” “Stiftelsen-Bødlerne fra Aktion Reinhardt” Linhardt & Ringhof s. 197-202

Kirchoff, Hans (2002): ”Den snoede vej til Auschwitz” & ”Holocaust” “Den 2. Verdenskrig 1945-45“. Kirchoff, Hans; Poulsen, Henning; Trommer, Aage. S. 203-235.

Dette burde ihvertfald give dig en god bund for en SSO.

lidt rodet indlæg, men ...

/Rune

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2005 af nastybugger (Slettet)

Diverse. Der er i al fald grund til skepsis angående holocaust no matter what:

http://pubweb.acns.nwu.edu/~abutz/di/intro.html

http://www.air-photo.com/index.php

http://www.jewwatch.com/Cached%20Stories/Holocaust_Facts/holocaust_numbers_plaques.htm

Vær skeptisk, men husk nu at undersøge personerne bag bøger osv. Mange forsvarere er jøder, nogle benægtere er nazister. Mange er bare ikke noget...

Skriv et svar til: Holocaust- revisionisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.