IT

Windows 98

18. oktober 2010 af Quantum (Slettet)

 Hej har Windows XP på min computer. Jeg vil gerne bruge Windows 98. Er det muligt? Og hvordan kan jeg få det til at fungere?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Det kan godt lade sig gøre at installerer 2 forskellige operativsystemer på samme computer. Harddisken skal parttioneres i  2 forskellige drev, hvor operativsystemerne skal ligge adskilt. Det samme skal de programmer der kører på Win XP og Win 98, så drevene skal ikke være lige store. .  Windows XP drevet skal være server og Windows 98 drevet skal være klient, selv om der ikke er tale om et netværk. Der kan også opstå konflikter mellem de 2 operativsystemer.   Installationen er en ret omstændig proces, som jeg ikke kan hjælpe med, men som måske  andre SP- brugere kan give en opskrift på.  

Men hvad du så skal bruge WIN 98 til ved jeg ikke. Det kan selvfølgelig køre de gamle programmer der ikke er kompatible med XP.  Opdatering af win98 er forlængst stoppet og de gamle browsere som kan køre på win 98 kan næppe opkobles til Internettet mere, for det har gennemgået en rivende udvikling.  


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er også muligt at lave en Win 98 bootable CD ifølge diverse diskussionsfora på nettet

http://www.computing.net/answers/windows-95/create-win98-boot-cd/149835.html

Det forekommer at være et mindre drastisk indgreb end at ompartitionere hele harddisken for at imødekomme en dual-boot installation. Man booter i stedet fra CDen og kommer så op i Win 98. Men som flere diskussionstråde på nettet gør opmærksom på, kan der være problemer med at få Win 98 til at anerkende nyere hardware, da der måske ikke findes Win 98 drivere til nyere hardware.

Hvis det drejer sig om at køre ældre programmer under XP, er det værd først at prøve, om valg af forskellige compatibility modes kan få det til at køre.


Skriv et svar til: Windows 98

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.