Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP svingninger i bygningskonstruktioner

29. oktober 2010 af Noerden (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Har for øjeblikket SRP og med følgende fag og emne:   Fag: Fysik A, Byggeri og energi A      Emne: Svingninger i bygningskonstruktioner.

Jeg er blevet bedt om at afgrænse mit emne, da der er meget bredt. Jeg har styr på mit  område i Byggeri og energi, men tænkte på om der er nogle herinde, der har nogle gode idéer til, hvad man kan lave indenfor fysik omkring svingninger i bygningskonstruktioner til SRP.

Svar gerne hurtigst muligt ;)

Hilsen Leo


Svar #1
29. oktober 2010 af Noerden (Slettet)

Glemte at nævne, at jeg godt kunne tænke mig, at arbejde med broer, så hvis der er nogle, der har nogle gode idéer til nogle bestemte broer, som kunne være gode at bruge i mit SRP og som er gode at regne på må i meget gerne nævne dem ;D


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2010 af DennisDeH (Slettet)

Du skal ind og kigge på dæmpede svingninger og generelt på harmoniske oscillationer. Der kommer til at indgå et par differentialligninger i dette ;).


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2010 af mathon

hvor

                u(t) = A·e-λ·t·cos(μ·t+φo)              for den dæmpede harmoniske svingning
og   
                u(t) = A·cos(ω·t+φo)                     for den harmoniske svingning     λ = 0

med sammenhængen

                                                         μ2 = ω2 - λ2


Svar #4
04. november 2010 af Noerden (Slettet)

Okay, jeg vil gerne se på dæmpede svingninger, men også tvungne svingninger. Men da jeg har fysik og byg som mine valgte A fag i SRP, hvordan kan jeg så kombinere de to fag? Og jeg skal helst ikke have for meget matematik ind over, da det jo er fysik jeg arbejder med?

I'm LOST...


Svar #5
04. november 2010 af Noerden (Slettet)

(I byg har jeg tænkt mig at undersøge hvordan man dæmper svingninger på broer via understøtninger og forskellige materialer, der kan dæmpe dem.)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2010 af DennisDeH (Slettet)

Du er slet ikke så lost som du tror du er. Dit emne er rigtig godt. Skriv mig en mail, så kan jeg uddybe. Jeg skrev om harmoniske svingninger sidste år (og havde en sides penge om anvendelser i teknologien - jeg er også HTX'er ;)).


Skriv et svar til: SRP svingninger i bygningskonstruktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.