Spansk

Hjælp til rettelse af korte sætninger

03. november 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej håber der er nogen som kan finde tid til at se om mine oversættelser af dansk til spansk er korrekte

1) Vi giver ham en gave
- Le damos un regalo

2) Solen skinner og det blæser ikke
- Hace Sol y hace no viento

3) Det ved de heller ikke
- (Ellos) No saben

4) Jeg ved det heller ikke
 (yo) no sabo

5) Du bliver nødt til at hente din frakke
- (t'u) tienes que buscar tu abrigo

6) Jeg lede efter kufferten. Har du den?
-(yo) busco la maleta. Te tienes?

7)Det har regnet meget i november
- Va a llueve muy en noviembre

8) Hun er meget syg
- Ella esta muy enferma


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2010 af jbmm (Slettet)

1) Vi giver ham en gave
- Le damos un regalo
OK

2) Solen skinner og det blæser ikke
- Hace Sol y hace no viento  no hace viento
'no'
skal placeres foran verbet

3) Det ved de heller ikke
- (Ellos) No saben
heller ikke = tampoco, no...tampoco
tampoco lo saben
eller: no lo saben tampoco 


4) Jeg ved det heller ikke
(yo) no sabo
tampoco lo sé
eller: no lo sé tampoco
at vide=saber, bøjes uregelmæssigt.(sé, sabes, sabe, sabemos, sabéis, saben)

5) Du bliver nødt til at hente din frakke
- (t'u) tienes que buscar tu abrigo
OK

6) Jeg lede efter kufferten. Har du den?
-(yo) busco la maleta. Te tienes? ¿la tienes? (la=la maleta)
evt. estoy buscando la maleta (=jeg er ved at lede efter kufferten)

7)Det har regnet meget i november
- Va a llueve muy en noviembre
ha llovido mucho en noviembre
førnutid dannes med: haber + participium (verbum endende på -ido/ado)
'meget' hedder 'mucho', når det lægger sig til et verbum (her: ha llovido)

8) Hun er meget syg
- Ella esta (está) muy enferma
está (med accent) = 3. person ental af 'estar' (=han/hun/den/det er)
esta (uden accent) = demonstrativt pronomen i hunkøn ental (=denne/dette)


 


Svar #2
04. november 2010 af studerende20 (Slettet)

Tusind tak for din hjælp :) Jeg havde nået at rette lidt på sætningerne selv, så der ikke var helt så mange fejl.. men jeg er lidt i tvivl om sætningen 3 -4 .. hvorfor anvender du lo ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2010 af jbmm (Slettet)

lo (=det) er det direkte objekt, men du kan også udlade "lo", ligesom i "jeg ved det ikke" = "no lo sé" eller "no sé"
Så nr. 3 og 4 giver i alt 4 muligheder:
tampoco lo sé, tampoco sé
no lo sé tampoco, no sé tampoco


Skriv et svar til: Hjælp til rettelse af korte sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.