Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Differentialligning

30. november 2010 af Mortenklas (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej :)

Jeg vil høre om der er nogen der kan hjælpe mig med at udlede denne differentialligning?

Jeg kan nemlig ikke lige se hvordan den skal skrives? :/

Ligningen ligger som en vedhæftet fil. 

Håber der er nogen der kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: Differentialligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af Holrik (Slettet)

Hey-- kan ikke læse din fil.

Jeg skrev SRP omkring differentialligninger (1 og 2. ordens) + svingninger.

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

du kan tjekke den ud, hvis du konverterer din fil til .doc vil jeg gerne hjælpe dig.


Svar #2
30. november 2010 af Mortenklas (Slettet)

Jeg tjekker den lige ud.

Mange tak, jeg konvertere den lige så :)

Håber du kan hjælpe :)

Vedhæftet fil:Differentialligning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af peter lind

Jegkan ikke se at du skal udlede differentialligningen. Det er der faktisk heller ikke nok data til. Mener du ikke snare at løse den ?

Kan det være rigtigt, at der skal stå samme konstant a i de 2 intervaller?

Ellers start med det venstre interval og integrer konstanten 3 gange. Det giver et 3. grads polynomium p(x) med 3 integrationskonstanter. Dem kan du bestemme af  de tre betingelser y''(0) = y'(L/2) = y(0) = 0. Gør det undervejs i integreringen det er nemmest. Gentag proceduren med det højre interval. 


Svar #4
30. november 2010 af Mortenklas (Slettet)

 Jeg kunne ikke få dig til at lave noget af det i et word doc. sådan jeg lige kan se hvad du mener, det vil hjælpe mig rigtig meget :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2010 af peter lind

y'''(x) = a =>y''(x) =a*x+c  y''(0) = a*0+c = 0 => c=0


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.