Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Sluthastighed for flertrinsraket

09. december 2010 af keeter2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave bl.a. at finde sluthastigheden på en flertrinsraket. Jeg ved at jeg skal bruge raketligningen og har også fundet sluthastigheden uden ydre påvirkninger.

Problemet opstår i, når jeg skal tilføje leddet -g*t, altså tyngdepåvirkningen på raketten.

Da jeg har Ariane 5 raketten, ændres g jo hele tiden, da det ikke er en konstant jo længere raketten kommer op. Jeg vil så prøve at finde gennemsnits-g, og beregne sluthastigheden ud fra det istedet. Men hvordan finder jeg gennemsnits-g ?

Går ud fra at jeg skal bruge F=GmM/R^2 og g=GM/R^2

Håber nogen kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: I så fald vil: g = GM/(R+h)^2, hvor h er højden over jordoverfladen.

h er da også en funktion af tiden, så h = h(t) = v(t)*t, hvor du kender v(t) fra din raketligning.

Det bliver hurtigt besværligt. :s


Svar #2
09. december 2010 af keeter2 (Slettet)

 forstår desværre ikke den forklaring :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvor hopper kæden af?


Svar #4
10. december 2010 af keeter2 (Slettet)

 Jeg har fundet ud af det nu, jeg integrerede og fandt gennemsnits-g til at være 1,74 og så regnede jeg det ud på den måde.. Men ellers tak fordi du tog dig tid til at hjælpe Jerslev


Skriv et svar til: Sluthastighed for flertrinsraket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.