Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

hjælp til forståelse af matematik

15. december 2010 af Nadia1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen
Jeg sidder med noget matematik og skal bruge noget hjælp til at forstå hvad der er gjort.

x2 - (2reex/1-e2) + (y2/1 - e2) = re2/1 - e2
completing the square:
(x - (ree/1-e2)2 + (y2/1 - e2) =( ré2/1 - e2) +( re2e2/(1- e2)2
rearranging and simplifying
(x - (ree/1-e2)2 + (y2/1 - e2) = (re2 - re2e2 + re2e2)/(1 - e2)2 = re2 / (1-e2)2
og det får han så til at være
(x-xc)2/a2 + y2/b2 = 1
hvor e < 1
a = re/ 1- e2
b = re/ √1-e2  = √1 - e2a
xc = ere/1-e2= ea
beviset går ud på at jeg skal vise at ellipsens ligning i polære koordinater er r = re / 1- ecos(θ)
håber der er en der vil hjælpe til at finde ud af de forskellige skridt.


Skriv et svar til: hjælp til forståelse af matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.