Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Apartheid Sydafrika

17. december 2010 af hillerodmaria (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej !

Hvilken ideologi afspejlede apartheid-lovene ? . .  har søgt men kunne ikke finde noget .. jeg tænker på facisme men er ikke helt sikker..

Håber der er nogen der kan hjælpe mig ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2010 af LouieChristensen (Slettet)

Hvilken ideologi? - som afspejlede?, Undskyld forstår ikke helt dit spørgsmål kan du skrive det på en anden måde?


Svar #2
18. december 2010 af hillerodmaria (Slettet)

Altså  hvilken ideologi apartheid var baseret på ?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2010 af LouieChristensen (Slettet)

Altså, under den tid dominerede de hvide mennesker jo over Afrika, de bestemte over den og troede det var deres land, og de sorte blev jo behandlet som slaver. De skulle have et pas på sig heletiden, og hvis de blev stoppet af de hvide politimænd - uden passet så blev de sendt direkte til Robben Island.. Men der var jo den her mand som du nok kender, som hed Nelson Mandela som ikke følte at de her pas-regler var så truende, så han belsuttede sig for at brænde den. og derefter fulgte der jo så konsekvensen at han blev sat i fængsel i 27 år, men det var ikke kun fordi han brændte passet, men fordi han også lavede det her socialistiske parti som blev kaldet African National Congress (ANC) - det lavede han sammen med Oliver Tambo, og Walter Sisulu.

Han var en ren frihedskæmper, han gad ikke have at de hvide skulle bestemme over ham, så han slog sig igennem og lavede fællestaler til det sorte folk og begyndte at få indført "equal rights" - altså de lige rettigheder. 

Så under den tid var apartheid, altså selve opdelingen af sorte og hvide et meget stort emne som påvirkede de sorte på sådan en grusom måde så de følte sig som nogle dyr som skulle gøre de hvides arbejde, og de arbejdspladser de arbejdede på var fuldstændig lige gyldige, de tjente næsten ikke en klejne på det! - det kunne de jo ikke forsørge en famlilie på 8 med fx.? - så mennesker døde i tusindevis! 

Hvis jeg ikke fik besvaret dit spørgsmål ordentligt så spørger du bare om noget andet, ved ikke om du også har hørt om blodbadet i Sharpville? - håber det hjalp lidt, god fornøjelse!


Svar #4
18. december 2010 af hillerodmaria (Slettet)

Tusind tak for det lange svar ! hehe :)   


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2010 af LouieChristensen (Slettet)

Er det fint nok? - ellers spørger du bare løs..


Skriv et svar til: Apartheid Sydafrika

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.