Historie

Martin Luther

29. marts 2011 af AZ12 (Slettet)

Hej alle;) hvis i mener, at i ved en del om Martin Luther så må i meget gerne besvare disse spørgesmål:) på forhånd tak;):)

1) Hvorfor fik Martin Luther modstand fra kirken?

2)Hvorfor mødte luther så megen modstand fra kirken?

3) Hvilke nye tenologiske ting "hjælper" Luther i sin kamp mod kirken?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2011 af T83 (Slettet)

1) og 2) Fordi han mente, at præsten skal holde sin prædikke på tysk og ikke på latinsk. Folket skulle forstå hvad der står i biblen. Derfor snakkede han for at biblen og prædikker oversættes til tysk. Kirken mente dog, at man ikke må overlade det til folk at læse og forstå/fortolke biblen.

Herudover var han modstænder for  det såkaldte "Ablasshandel", som indebar, at folk tilståede deres synder og betalte penge for at præsten og derved Gud tilgiver deres synde. Rigmænd kunne således få Guds tilgivelse på skrift for alle deres synder, såsom bedrageri, måske endda drab, mens de fattige ikke fik tilgivelse når de ikke kunne betale. Luther sagde, at dette ligner korruption, fordi det er Gud som bestemmer, om synderne er tilgivet eller ej, og at hans tilgivelse ikke kan købes med penge. Kirken fik dog en hel del penge fra Ablasshandel og de ville selvfølgelig ikke stoppe med det og have, at befolkningen begynder at synes, at det er nok at bede til Gud for hans tilgivelse. 

3) Luther oversættede biblen til tysk. Ca. 1455 har Johannes Gutenberg opfundet en effektiv teknologi indenfor bogtryk, som muliggjorde det at producere bøger som masseprodukt og til rimelige priser. Dette medførte at Luthers bibel blev mere eller mindre den første bestseller ("Gutenberg Biblen"), og den blev købt af mange folk i hele Tyskland. Således kunne kirken ikke stoppe udgivelsen og at den tyske bibelversion sprædtes over hele Europa. Det var begyndelsen på reformationen, som herefter medførte den 30-årige krig.  


Skriv et svar til: Martin Luther

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.