International økonomi

Prospect theory (weighting function)

12. juni 2014 af hejole (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej; 

Jeg sidder med en opgave (med vejledende løsning på), dog kan jeg set ikke forstå beregningen. Opgaven lyder som følgende;

Antag en person med følgende værdifunktion, under prospect theory;

V(w) = w^0,5  , når W > 0.

V(w) = -2(-w)^0,5

spm. b) Antag at denne individ vægter værdier ved sandsynligheder, i stedet for at bruge

prospect theorym som vægtnings funktion. Hvilken af følgende perspektiver ville foretrækkes?

P1(0,8 , 1000 , -800)

P2(0,7 , 1200 , -600)

P3(0,5 , 2000 , -1000)

I vejledende løsning, er værdien af hvert prospekt beregnet;

V(P1) = 0,8*31,62 + 0,2 * 2 * -28,28 = 13.98

V(P2) = 0,7 * 34,64 + 0,3 * 2 * -24,49 = 9,55

V(P3) = 0,5 * 44,72 + 0,5 * 2 * -31,62 = -9,26

Dermed er prospekt P1 fortrukken.

De tal jeg har markeret forstår jeg ikke hvordan man når frem til, og jeg kan ikke finde nogle specifik formel her på, jeg håber der er en der kan hjælpe!!¨

VH OLE


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2014 af Hansijensen (Slettet)

Perspektiv 1 skal læses som 1000 med sandsynlighed 0,8 eller -800 med sandsynlighed (1 - 0,8).

V(P1)=\sum_{i=1}^{n}p_{i}\cdot v_{i} =p_{1}\cdot \sqrt{w_{1}} + p_{2} \cdot( -2\sqrt{-w_{2}})=0,8\cdot \sqrt{1000}+0.2(-2\sqrt{-(-800)})=0,8\cdot 31,62+0,2\cdot -2\cdot 28,28=13,98


Svar #2
13. juni 2014 af hejole (Slettet)

Tusind tak for din Tilbagemelding Hans! Jeg har dog selv fundet ud af det. Men rart lige at få det bekræftet!

Jeg sidder lige med et andet problemstilling, måske du kunne hjælpe mig her;

Antag en person med følgende værdi funktion - under prospect theory;

v(z) = z^0,8 når Z>/=0

v(z) = -3(-z)^0,8 når Z < 0.

Individet har følgende 'weighting function':

PI PI PI         PI(pr) =   (pr^0,65)    /    (pr^0,65 + (1-pr)^0,65)^1/0,65

Hvilken følgende prospekt vil han vælge?

PA(0,001 ; -500) = P(0,999 ; 0 ; -5000)

PB(-5)

Hvilken formel skal jeg bruge, når det omhandler 'value function' under prospect theory? 

Ved V(PA) nåes der frem til -30,04

og ved V(PA) skulle det gerne give -10,87


Skriv et svar til: Prospect theory (weighting function)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.