International økonomi

Interest rate parity

16. oktober 2014 af Kiirstine (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg læser international økonomi, og arbejder i øjeblikket med interest rate parity. Jeg er meget i tvivl om, hvordan man korrekt isolerer de forskellige termer i ligningen:

R = R* + (E^e-E/E)

Hvis jeg nu gerne vil isolere E, er jeg nødsaget til at ophæve brøken på højre side af ligningen ved at gange brøken med E. Men jeg er meget i tvivl om  højre side så kommer til at hedde: 

R* + (E^e - E) eller om den kommer til at hedde R* + (E^e - E^2), fordi jeg ganger med E. Er der en der kan fortælle mig, hvad det rigtige svar er?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2014 af mathon

     

             R=R^{*}+\frac{E^{e}-E}{E}=E^{\, e-1}-1

             E^{\, e-1}=\left ( R-R^{*}+1 \right )

             E=\left (R-R^{*} +1\right )^\frac{1}{e-1}

             


Skriv et svar til: Interest rate parity

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.