Teknologi

Udbytteprocent af beta-caroten

22. april 2015 af MSA1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er lidt i tvivl om min metode til udregning af beta-caroten er korrekt, så håber i kan hjælpe.

Hvis jeg har ekstraherert beta-caroten ud fra 50 g gulerødder og brugt 50 ml heptan, som ekstraktionsmiddel. Lad os så sige jeg har fået 19,3 ml opløsning ud efter sugefiltrering, hvad vil min udbytteprocent så være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2015 af mathon

Når den letflygtige heptan - som er lidet blandbar med vand - er fjernet er der en beta-carotenopløsning
tilbage, hvis densitet kan approksimeres til vands 1,0 g/cm3.

      Udbytteprocent
                                    \eta \approx \frac{\left (19{,}3\; mL \right )\cdot \left ( 1\; \frac{g}{mL} \right )}{50\; g}\cdot 100\%


Skriv et svar til: Udbytteprocent af beta-caroten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.