Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Abu kamil --- Bevis for andengradsligning

10. december 2015 af Sonson (Slettet)

Hej søde mennesker,

Er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig med at bevise følgende (tjek vedhæftede billeder)

Vedhæftet fil: IMG_7574.JPG

Svar #1
10. december 2015 af Sonson (Slettet)

Det er den anden fil

Tak på forhånd :-)

Vedhæftet fil:IMG_7575.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2015 af mathon

        x^2+ax+b=0

        \left ( x+\frac{a}{2} \right )^2-\left (\frac{a}{2} \right )^2+b=0

        \left ( x+\frac{a}{2} \right )^2=\left (\frac{a}{2} \right )^2-b

       x+\frac{a}{2} =\pm \sqrt{\left (\frac{a}{2} \right )^2-b}

       x=-\frac{a}{2} \pm \sqrt{\left (\frac{a}{2} \right )^2-b}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2015 af mathon

…som skal stemme overens med det geometriske bevis med de der anvendte bogstavbetegnelser.


Svar #4
10. december 2015 af Sonson (Slettet)

Tak, men jeg forstår ikke, hvorfor x^2 < 1/2 bx og x < b/2 (se fil 2)
Og hvordan jeg skal forklare arealerne til figurerne. Håber du forstår, hvad jeg mener.

Skriv et svar til: Abu kamil --- Bevis for andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.