Spansk

Imperfecto?

09. februar 2017 af Skolepie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.. 

Jeg skal oversætte nogle sætninger, men ved brug af imperfektum. Jeg ved SLET ikke hvordan jeg skal gøre og synes det er meget forvirrende. Er det måske en der kan forklare hvordan man gør? :-) 

Har en sætning her hvis i kan bruge den til at demonstrere..

"Hun læste fransk hver dag" 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2017 af Stats

Billedresultat for latin imperfektum, perfektum

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2017 af Stats

Imperfektum; der betegner en handling i dens vorden
Perfektum; der betegner en handling som overskuet og tilendebragt

Eksempel på dansk præteritum og imperfektum.. Han spiste brødet - - han har spist brødet.

Jeg sammenligner
Perfektum(præteritum) : Det er gjordt, færdig punktum!!
Imperfektum (som i engelsk med in-"ord") : Det er ikke gjordt, det er ikke færdig punktum..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2017 af jbmm (Slettet)

Helt grundlæggende:
pretæritum = éngangshandling, noget afsluttet, noget nyt som indtræder
imperfektum = noget uafsluttet, noget som gentages regelmæssigt, værende i færd med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2017 af nikolaj4

svar 2 dansk eksepel er forkert

svar 3 pü fransk er det passe simple italiensk psasato premoto latin perfecto

pü spansk

ella leaba  cada dia el franceces , z solamente un dia leí el inglés

preterito imperf                                               preterito perfecto simple(=perfecto en latin)   

dinsidste for m  anvendes sjölden pü fransk og italiensk men er hel almindelig pü spansk

inglés

      imperfecto                                                          anterior(preterito

és


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2017 af nikolaj4

rettelse

leía cada día el francés y solamente un dia leó ingles     maaaske lió hvis uregelmassig  i og e vervber

estuiaba                                                      estudió


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2017 af jbmm (Slettet)

leer bøjes uregelmæssigt i pretæritum:  leí, leíste, leyó, leímos, leísteis, leyeron


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2017 af nikolaj4

INDIKATIV uden koditionalis neaste gang
Futuro
presens

EL PRETÉRITO PERFECTO COMPUESTO (lige för nutid)
hun har laest frank indtil nu  ha leido...

preteri. IMPERFEC. preter.PERFECTO simple(som LATIN)

leía cada día el francés,solamente un dia leyó inglés
 
plusquamperf. :
hun havde laest fransk indtil,  jeg ankom p
    había leido

hun havde laeste fransk bog ferdig da jeg ankom
    hube  leido                           llegué


Skriv et svar til: Imperfecto?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.