Bioteknologi

mængdeberegning af methylenblåt

30. september 2018 af solpige00 - Niveau: A-niveau

Hej
Jeg sidder lige nu med en mængde beregningsopgave jeg ikke selv kan løse. 
Jeg kan ikke komme frem til hvordan jeg ud fra de få oplysninger om methylenblåt kan finde ud af hvor meget glukose gærcellerne laver. 
Opgaven er vedhæftet!

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

1 dråbe methylenblåtopløsning indeholder 

n = c*V

n(methylenblåt) = 3,0*10-3 M * 50*10-6 L = 1,5*10-7 mol

I reaktionsligningen kan man se at 1 mol methylenblåt reagerer med 1 mol glucose. Så der bliver altså omdannet 1,5*10-7 mol glucose. Denne mængde vejer:

m = n * M

m = 1,5*10.7 mol * 180,156 g/mol = 27,0345*10-6 g = 27 μg


Svar #2
30. september 2018 af solpige00

tusind tak


Skriv et svar til: mængdeberegning af methylenblåt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.