Historie

Kanslergadeforliget

26. november 2018 af bigger123 - Niveau: 8. klasse

på min opgave står der fortæl kort om nogle af årsagerne til krisen i 30 erne 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2018 af Moderatoren

Hvad har du problemer med, når du kort skal fortælle om det? Har du fået noget materiale af din lærer, hvor det står i? Eller skal du selv finde informationer om det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2018 af kanjeghjælpedig (Slettet)

"I starten af 1930'erne rammes Danmark ligesom resten af den vestlige verden af en dyb økonomisk krise. Med USA som drivkraft starter den helt store økonomiske rutschetur, hvor børskrakket på Wall Street i USA i 1929 er det mest kendte symbol på nedturen.

I Danmark slår krisen igennem i starten af 1930'erne. Arbejdsløsheden vokser og vokser. Landbruget rammes af mange tvangsauktioner og problemer med at sælge deres produkter i udlandet. Arbejdsgiverne i industrien kræver, at arbejderne går ned i løn, da de også har svært ved at få de samme priser for deres varer som tidligere. Situationen kræver politisk handling for at forhindre, at den økonomiske krise udvikler sig endnu mere."

https://www.venstre.dk/partiet/skoleweb/politisk-historie/verden-i-krig/oekonomisk-krise

"Væksten var ikke kontinuert, men svingede med konjunkturerne - alvorligst som følge af den verdensomspændende krise, der udbrød i 1929 og nåede Danmark i 1931. Den var først og fremmest en landbrugskrise, og det danske landbrug, som importerede foderkorn, havde i årene forud nydt godt af, at kornpriserne var lave, og havde foretaget store investeringer i svinestalde. Det hævnede sig nu, da også priserne på smør og bacon dykkede, og mange gårde endte på tvangsauktion.

Byerhvervene klarede sig bedre gennem krisen, og arbejdsløsheden steg her kun i 1932 for derpå atter at falde. Man undgik de bankkrak, der i andre lande spredte krisens virkninger, fordi en ny banklov i 1930 skærpede kravene til bankernes reserver."

https://danmarkshistorien.dk/perioder/fra-systemskifte-til-besaettelse-1901-1940/den-oekonomiske-udvikling/


Skriv et svar til: Kanslergadeforliget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.