Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Finde partielle afledede

11. december 2018 af osten1234 (Slettet)

Sidder og skriver srp i matematik og samfundsfag hvor jeg skal løse en opgave af en sammensat funktion med flere variable. 

Opgave lyder således:

Funktion z=sin(x^2*y) hvor x=st^2 og y=s^2+1/t. Find de partielle afledede dz/ds og dz/dt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2018 af SådanDa

Hvad er du i tvivl om?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2018 af mathon

              \small z=\sin\left ( s^2t^4\cdot \left ( s^2+t^{-1} \right ) \right )

              \small z=\sin\left ( s^4\cdot t^4+s^2\cdot t^3 \right )?

              \small \frac{\partial z}{\partial s}=\cos\left ( s^4\cdot t^4+s^2\cdot t^3 \right )\cdot \left ( 4t^4s^3+2t^3s \right )

              \small \frac{\partial z}{\partial t}=\cos\left ( s^4\cdot t^4+s^2\cdot t^3 \right )\cdot \left ( 4s^4t^3+3s^2t^2 \right )


Svar #3
11. december 2018 af osten1234 (Slettet)

#2

            

Tak! Kan du uddybe de forskellige trin? Gerne ift. kædereglen 


Skriv et svar til: Finde partielle afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.