IT

Geogebra - niveaukurver

28. marts 2020 af K22 - Niveau: A-niveau

Hvordan tegner man en niveaukurve på geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2020 af StoreNord

a(x, y) = x² + y²
skæring(a,z=2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2020 af StoreNord

Du spurgte om det samme den 13. marts:
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1943167


Svar #4
28. marts 2020 af K22

#2 Når man skal tegne niveaukurver eller snitkurver bruger man så samme metode i geogebra? Du har nemlig vist den samme metode, da jeg spurgte om snitkurver i en anden tråd.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2020 af ringstedLC

Prøv dig frem og tænk lidt abstrakt. Når du i 2D beder om en skæring mellem fx to rette linjer, giver GG dig et punkt. I 3D har dette punkt koordinaterne (x,y,0).

De samme to linjer har i 3D blot z-koordinaten = 0, de svarer altså til to planer. Så GG's skæring mellem planerne giver en ret linje.

xy planen: z = 0

xz planen: y = 0

yz planen: x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2020 af StoreNord

#4
"niveaukurver eller snitkurver "

Jeg regnede med, at du havde brug for vandrette snit. Og så er det jo det samme, ja.
Men som #5 skriver, så er det du skal bruge skæringen mellem 2 planer i rummet.
Så kan du selv definere det skærende plan til også at været en rumlig eller plan flade i rummet, måske een der er vippet et antal grader.

Måske har jeg misforstået ordet "niveaukurver"?   jeg mente, det var ligesom isobarer?

For at få en niveaukurve i Geogebra skriver man f. eks.     x² + y²        i inputfeltet.


Skriv et svar til: Geogebra - niveaukurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.