IT
Programmering JAVA DO-WHILE HJÆLP?!?
08. december 2020 af
aeondude (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Du har 155kr. og skal købe slikpakker, den færste koster 10kr, den anden koster 20kr, den tredje koster 30kr osv. op til 100kr. Du køber fra en af hver pris.
Skriv et program der udregner hvor mange slikpakker der købes og hvor meget penge udgives retur.
Svar #1
09. december 2020 af eY47
Jeg giver dig lige et hurtigt svar så du har noget at arbejde med.
Koden er ikke testet, så giv gerne lige besked hvis det virker.
Personligt ville jeg bruge et for loop til at løse denne opgave.
int wallet = 155;
int bought = 0;
do {
int price = 10 * (bought + 1);
if (wallet >= price) {
wallet -= price;
} else {
break;
}
bought++;
} while (price + 10 <= 100);
System.out.println("Der blev købt " + bought + " slikpakker");
Koden er ikke testet, så giv gerne lige besked hvis det virker.
Personligt ville jeg bruge et for loop til at løse denne opgave.
int wallet = 155;
int bought = 0;
do {
int price = 10 * (bought + 1);
if (wallet >= price) {
wallet -= price;
} else {
break;
}
bought++;
} while (price + 10 <= 100);
System.out.println("Der blev købt " + bought + " slikpakker");
Skriv et svar til: Programmering JAVA DO-WHILE HJÆLP?!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
