IT

Programmering JAVA WHILE-LOOPS // HJÆLP?!?

09. december 2020 af aeondude (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg vil udgive n-antal stjerner: " * " . Har skrivet det her indtil nu, men finder desværre ikke en løsning

package Test_2;

public class blabla {

    public static void main(String[] args) {
        
        try (java.util.Scanner indtast = new java.util.Scanner(System.in)){
            System.out.println("Angiv et tal:");
            
            int linje = indtast.nextInt();

        for (int n=0; 1<=linje;  n++) {
           for (int n1=0; n1<n; n1++) {
               System.out.print("*");
           }
           System.out.println("");
        }

}}}


Svar #1
09. december 2020 af aeondude (Slettet)

Når der indtastet 4 , skal der f.eks. udgives :

*

**

***

****


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2020 af eY47

Jeg har lige et par kommentarer som du eventuelt kan lære lidt af.
1. Du bør ikke bare smide en try rundt om kode der ikke virker. Når dit program ikke virker, så er fejlbeskederne en kæmpe stor hjælp!
2. Læs evt. lige op på et for loop igen, det ligner at du helt har misforstået ideen med den.
3. Småting, men lad navnene på dine packages starte med småt (giv dem gerne en navn der giver mening). Du må også gerne kalde dine classes andet end blabla, det vil dog stadig virke, og det er valid kode.


package Test_02;

public class blabla {
    public static void main(String[] args) {
        java.util.Scanner indtast = new java.util.Scanner(System.in);
        System.out.print("Angiv et tal: ");
        
        int antalLinjer = indtast.nextInt();

        // Kører antalLinjer gange
        // x = linjenummer
        for (int x = 0; x < antalLinjer;  x++) {
            
            // Kører x+1 gange
            // x+1 = antal stjerner på linjen
            // y = Nuværende stjerneposition
            for (int y = 0; y < x+1;  y++) {

                // Tilføjer en stjerne til linjen
                System.out.print("*");
            }

            // Laver en ny linje
            System.out.println();
        }
        
        indtast.close();
    }
}


Skriv et svar til: Programmering JAVA WHILE-LOOPS // HJÆLP?!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.