Spansk

perfektum

07. marts 2021 af Kathrine9087 - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg har et spørgsmål ift. spansk. Hvordan skriver man disse sætninger om til perfektum

Preparo el desayuno

Hablamos espanol

la familia vive en Madrid

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2021 af spindeltrappe

Perfektum (førnutid) kan findes ved at formulere: Hjælpeverbet haber i nutid + verbets stamme + ado/ido

Hjælpeverbet haber i nutid

1. Yo he
2. Tú has
3. Él/ella ha
1. Nosotros hemos
2. Vosotros habeís
3. Ellos han

-Ado eller -ido?

Ar-verber (fx hablar, estar, preparar) = ado-endelse. Fx estar => estado.

Er- og ir-verber (fx vivir, beber) = ido-endelse. Fx beber = bebido.


Skriv et svar til: perfektum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.