IT

Relationsalgebra

23. april 2021 af Niels2204 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har to relationer, R(A, B, C) og S(A, B, D)

A   B   C                     A   B   D

1   2   3                       2   3   1

9   3   8                       3   1   3

4   7   1                       5   3   4

     R                                S

A) For hver af følgende udtryk lav en resulterende relationstabel ligende den de ovenover. 

1. σ(A>D)(S)

2. Π(A,B)(R) ∩ Π(D,A)(S)

3. S >< R

4. σ(S.B<C)S x R

5. γB,sum(D)(S)

B) For hver af de følgende SQL udsagn, skriv en expression af extended relational algegra, som er ækvivalent i effekt med følgende SQL udsagn, uafhængig af de aktuelle tupler i R og  S:

1. Select R.A, S.B, C, D from R Join S on C = D and R.A > S.A

2. Select distinct A, B from R where C = 3 or B = 3;


Skriv et svar til: Relationsalgebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.