Bioteknologi

Lactosefri mælk

23. oktober 2021 af Planteelsker - Niveau: A-niveau

I forhold til de vedhæftede resultater, hvordan kan man så se, hvor længe mælken har brug for at stå for at lactosen bliver nedbrudt? I det forsøg jeg lavede ses det, at jo længere tid der går, jo mere glucose vil der være i mælken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2021 af Skaljeglavedinelektier

Laktase omdanner laktose til glukose og galaktose. Der kommer en stigende mængde glukose i takt med at mere laktose omdannes. Når glukose koncentrationen når et plataeu, kan man antage, at alt laktose er omdannet. 


Svar #2
23. oktober 2021 af Planteelsker

Hvornår når glukose koncentrationen en plataeu?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2021 af Skaljeglavedinelektier

Når den ikke stiger mere, som tiden går. 


Svar #4
24. oktober 2021 af Planteelsker

Så vil man sige, at lactosen i opløsningen efter 300 sekunder er blevet nedbrudt, eller allerede efter 60 sekunder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2021 af Skaljeglavedinelektier

Dine data er utilstrækkelige i mine øje til at belyse det. 


Svar #6
02. november 2021 af Planteelsker

Jeg har fundet ud af, at jeg skal beregne hvornår laktosen bliver nedbrudt. Jeg har lavet en graf over udviklingen. Der er 4,8 g laktose pr. 100 g sødmælk. I forsøget havde vi 10ml sødmælk. Hvordan skal jeg gribe opgaven an med disse oplysninger?


Skriv et svar til: Lactosefri mælk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.