Gratis skriveprogram - her får du det bedste

Markedet for skriveprogrammer i dag kan være lidt af en jungle. Der findes både dyre, billige og gratis skriveprogrammer. Det suverænt mest brugte er ikke overraskende Microsoft Word, men det har den væsentlige ulempe, at det koster penge.

Herunder får du en liste over steder, hvor du kan downloade gratis skriveprogrammer til Mac og PC:

Vælg et gratis skriveprogram, der passer dig

Når du vælger dit skriveprogram, skal du have for øje, at det kan gemme i det format, som bruges på din uddannelse. Du afleverer formentlig mange opgaver over nettet, og derfor er det vigtigt, at du kan gemme i enten docx eller pdf, alt efter hvad din uddannelse kræver. Hvis du er i tvivl, så spørg din lærer.

Open Office (Mac & PC)    

Open Office er en pakke, der indeholder programmer til tekstbehandling, regneark og præsentation, der svarer til Word, Excel og Powerpoint. Programmerne kan installeres på dansk, og du kan gemme dokumenter i Word-formatet docx og pdf.

Du kan hente pakken her:

Libre Office (Mac & PC)

Libre Office leverer også både skriveprogram, regneark og præsentation og er et godt alternativ til Office-pakken. Også disse programmer fås på dansk og kan gemme i både docx og pdf.

Du kan hente det her:

Google Docs (Mac, PC og iPad)

Google Docs er lidt anderledes. Her skal du ikke downloade noget program, men derimod skrive i et dokument i din internetbrowser. Alt, hvad du skriver, gemmes online, og dine dokumenter får et link, så du let kan dele dem med andre – og så andre også kan skrive i dem. Google Docs er på dansk, og du kan hente dine dokumenter ned i både docx og pdf.

Du kan komme i gang med Google Docs her:

Pages (Mac)

Pages er Apples skriveprogram. Tidligere har det kostet penge, men efter en opdatering i 2013 blev det gratis. Programmerne Keynote og Numbers, der svarer til PowerPoint og Excel, blev gratis i samme forbindelse. Programmerne kan kun benyttes på Mac, men kan også gemme i både docx og pdf.

Du kan hente Pages i App Store på din Mac.

OneNote (Mac, PC og iPad)

OneNote er ikke et skriveprogram som sådan, men derimod et godt noteprogram.

Læs vores artikel om notatteknik og noteprogrammet OneNote, hvis du gerne vil lære at tage gode noter.

Programmet kan hentes i App Store på Mac eller her hvis du er på PC:

Gratis skriveprogram til iPad

De mest populære skriveprogrammer til iPad er Pages og Word, men de koster begge penge. Alternativer til skriveprogrammer er Google Docs og Quick Office, som begge kan hentes i App Store.

Hvilket skriveprogram skal du så vælge?

Skriveprogrammer er smag og behag. Da alle programmerne ovenfor er gratis, anbefaler vi, at du selv tester og sammenligne dem for at se, hvilket der bedst opfylder dine behov.