Matematik

Finansiel regning, hjælp til sidste opgave

12. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal lige bruge noget hjælp til den sidste opgave... Er ikke 100% sikker på om den er regnet korrekt. Jeg skal have hjælp til c)


Peter påbegyndte et studium 1. september 2004 og optog derfor et SU-lån. Peter fik udbetalt 2755
kr. om måneden i perioden 1. september 2004 til og med 1. juni 2010 (i alt 70 gange). Renten på
SU-lånet var 0,30% pr. måned i hele perioden.

a) Gør rede for, at Peter skyldte 214 238.25 kr.

An=y*(1+0,003)^70 -1   /  0,003 = 214238.25


Den 1. juni 2010 blev Peter færdig med sit studium. Renten er herefter 0,15% pr. måned. SU-styrelsen
tillader, at Peter først påbegynder tilbagebetalingen af lånet den 1. januar 2012.

b) Gør rede for, at SU-lånet vil være vokset til 220097,03kr den 1. december 2011 (efter 18 måneder).

Kn=214238,25(1+0,0015)^18 = 220097,03

  
Peter ønsker at påbegynde tilbagebetalingen af SU-lånet den 1. januar 2012 og skal betale en fast
månedlig ydelse de efterfølgende 12 år. Renten forventes i hele perioden at være 0,15% pr. måned.

c) Bestem den faste månedlige ydelse.

1/12*0,15%=0,0125.

12*12=144 terminer

y=214238,25*0,000125 / 1,000125^12 -1  =  17840,9kr


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2011 af tinadarling (Slettet)

Hej:p så vidt jeg kan se ser dit svar ret realistisk ud og så vidt jeg kan se får jeg det samme:D


Svar #2
12. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Finansiel regning, hjælp til sidste opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.