Matematik

Eksempel

19. juni 2011 af edcedc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis funktionen f og g er differentiable i x0, så er også:
f + g differentiabel i x0; og (f+g)'(x0) = f'(x0)+g'(x0)

Jeg har lige bevist sætningen. Er der nogen, der kan nogen give mig et eksempel på overstående^^


Svar #1
19. juni 2011 af edcedc (Slettet)

hm... Kan jeg bruge følgende:

Hvis vi betragter funktionen med forskriften h(x) = x2 + 7x - 3,

Så kan funktionen betragtes som en sum af to funktioner, nemlig x2 og (7x-3).

Disse to funktioner er differentiable i alle x0 der tilhører alle reelle tal.

Så hvis vi differentiere funktionen, så får vi følgende:

h'(x0) = 2x0 + 7, x0 ∈ R


Skriv et svar til: Eksempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.