Erhvervsret

Rki regler og stævning

21. august 2011 af montuella (Slettet)

hej sp

jeg skal til at hjælpe en ven med at løse et problem.

hun har fået et brev fra Svenborg retten, at hun ikke har betalt husleje, dermed er hun kommet i RKI og skal i retten.

men problemet er at hun havde lejet lejeligheden sammen med sin kæreste og de valgte at flytte fra hinanden for 3 år siden der med, har hun ikke noget med ubetalte husleje at gøre, og da værende kæreste har anerkendt dette.

Hun har desuden hverkan hørt fra Domea ( bolig kontontoret) eller fra RKI, men først fra retten i Svendborg. Da hun ringede til Domea sagde de at de ikke anet at hun havde flyttet.

det 3. problem er at stævningsmanden havde afleveret det til hendes nu værende kæreste og sambo pga hun har været på ferie, og dermed overskredet 14 dages klage tid.

håber at høre fra jer og tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. august 2011 af Lachesis (Slettet)

Sig til din veninde, at hun skal få sig en advokat.


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. august 2011 af brugernavnlol (Slettet)

Uden at jeg ved meget om lov og ret, så vil jeg lige våge mig ud i et bud. 

Du siger hun havde lejet lejligheden sammen med sin kæreste, og i det er hun medansvarlig for at der bliver betalt husleje osv. Det kan godt være at de er flyttet fra hinanden, og kæresten har overtaget - og selv stået for at betale husleje, men faktum er, at hvis hun stadig står på lejekontrakten, så er det også hendes ansvar. Det virker for mig som om at det er her den er gået galt, og hvis boligkontoret ikke har vidst at hun er flyttet, så er det nok fordi hun ikke har meldt det. Det er en uheldig situation at stå i, og det er netop derfor man skal passe på når man flytter sammen med/flytter fra kæreste. At hendes kæreste har modtaget brevet også ikke givet besked til hende, kan vil på ingen måde være stævningsmandens skyld. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. august 2011 af Roman Garcia

Der er lige nogle spørgsmål, som skal afklares. Er det retten eller fogedretten i Svendborg, som har indkaldt din veninde? Hvis det er fogedretten, ved du så, om det er et betalingspåkrav, som er blevet fremsendt?

Dernæst skal det lige vurderes, hvem der står på lejekontrakten. Er det din veninde eller ekskæresten til denne?

En anden ting er så, at hvis stævningsmanden har afleveret brevet til hendes nuværende kæreste, burde kærsten vel have informeret din veninde om dette brev.


Skriv et svar til: Rki regler og stævning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.