Studievalg og videregående studie

Hvad kan man læse inde for kemi?

21. januar 2012 af Walleh

Hejsa
Jeg går i 3g og har stadig ikke besluttet mig for hvad og hvor jeg skal læse...
Dog er det indskrænket til DTU eller KU, og i den grad noget med kemi!
Jeg har kemi på A-niveau hvor jeg får gode karakterer, og syntes i det hele taget det er rigtig sjovt og spændende. Især organisk kemi.

Umiddelbart lader det jo til at læse "kemi" på KU er det mest oplagte, men min meget erhvers orinterede bror har fortalt at det er bedre at være specialiseret lidt mere. Jeg er også ok ambitiøs mht. job senere i livet, så det kan godt have en betydning. Derfor ville det være smart at blive ingenør på DTU. Jeg er ikke helt pjattet med teknologi, men var meget vild med fysik, selvom jeg ikke følte jeg var helt med (på trods af gode karakter). Jeg har kigget lidt på Kemi og teknologi. For mange ved jeg at det at lave forsøg og praktisk tæller op i forhold til hvor spændende det er, men jeg kan godt lide at læse ting teoretisk....

Ellers er der jo også forskellige uddannelser der kombinerer kemi og biologi. Jeg kunne da godt lide biologi, men har kun haft det på C-niveau. Det ville være ok at have lidt om enzymer eller sådan noget, men gider slet slet ikke noget om anatomi osv.
Jeg har f.eks overvejet Fødevarvidenskab, men er lidt i tvivl om hvor meget af det der så er biologi. Er det meget mere om ernæring end kemiske stoffer osv?

Så, er der nogen kemi-nørder der har gjort de samme overvejelser? Og hvad har I fundet frem til?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. januar 2012 af Vensa (Slettet)

Har du overvejet farmaceut? Der er godt nok ikke ret meget fysik, men kemi er der rigeligt af, og du får en del biologi og biokemi også. Uddannelsen giver masser af jobmuligheder, når man er færdig, og desuden har Farma det bedste studiemiljø, man kan forestille sig. :)


Svar #2
21. januar 2012 af Walleh

Det ved jeg faktisk ikke hvorfor jeg ikke har overvejet farmaceut, for det virker meget som jeg kunne intresserer mig for, og jeg har hørt om det, da der er et par stykker fra min klasse der gerne vil være det.
Jeg har ikke nogen særlig interesse for lægevidenskab, så det er måske ikke bredt nok... Hmm, det må jeg bestemt tage med i mine overvejelser!
Det er nu heller ikke fordi jeg gerne ville have fysik, det var mere for at sige at jeg ikke havde noget imod hvis jeg også skulle have lidt fysik og biologi, ud over kemien :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

#2

Du kan også læse til kemiingeniør og bagefter læse videre, så du kan få en forskergrad også forske i medicin. Dvs. udvikle/forbedre/fremstille nyt medicin. Det er vildt spændende for mig. Måske synes du om det?


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. januar 2012 af Vensa (Slettet)

Kemiingeniør lyder ellers også spændende.

Ellers kan du jo tjekke Farmas hjemmeside, farma.ku.dk, og se om det er noget for dig :)


Skriv et svar til: Hvad kan man læse inde for kemi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.