Fysik

Små opgaver - Fysik C

02. februar 2012 af NathanDrake (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forskellen i energi mellem de to laveste tilstande n = 1 og n = 2 i hydrogen er 10,2 eV. 

a. Hvor stor er energiforskellen i joule? 

 

b. Hvilken frekvens har den stråling, der udsendes, når elektroner springer fra tilstand 2 til tilstand 1? 

 

c. Hvilken bølgelængde har strålingen? 

 

d. Hvad er det for en slags stråling? 

Er der nogle der kan forklare mig hvordan man løser disse opgaver? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2012 af peter lind

a) slå omregningsfaktoren op i en tabel.

b) E = h*f , hvor E er energien, h er Plancks konstant og f er frekvensen

c) λ*f = c


Svar #2
02. februar 2012 af NathanDrake (Slettet)

a. fik jeg til 1,63*10^-18J 

men jeg ved ikke hvilke tal jeg sætter ind i formlen til b???


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2012 af peter lind

E er energieen fra a. h er plancks konstant som du må slå op i en tabel eller bog


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2012 af mathon

     h·c·Ryd  = 2,17987·10-18 J

     c·Ryd = 3,28984·1015 Hz

     Ryd = 1,09737·107 m-1

     (1-2-2) = 0,75                       

                                      E = h·c·Ryd·(1-n-2) = (2,17987·10-18 J)·0,75 = 1,63491·10-18 J

                                      f = c·Ryd·(1-n-2) = (3,28984·1015 Hz)·0,75    = 2,46738·1015 Hz

                                      1/λ = Ryd·(1-n-2) = (1,09737·107 m-1)·0,75    = 8,2303·106 m-1

                                                 λ = (8,2303·106 m-1)-1 = 1,21502·10-7 m = 121,502 nm


Svar #5
03. februar 2012 af NathanDrake (Slettet)

Tak skal i have :) 


Skriv et svar til: Små opgaver - Fysik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.