Matematik

Matematik - hjælp, tak :)

13. marts 2012 af quintt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Vedhæftet fil om antallet af fangede laks i 2002-2006. Opgave 1c står uklart for mig.
Hvad er det meningen, at jeg skal regne ud? :)

På forhånd, tak.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. marts 2012 af Imprafir (Slettet)

2007: Dvs. 5 år efter 2002, ergo er x = 5. Find y. Samme princip gælder for 2008. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte modellen til at udregne antallet af fangede laks i 2007 og 2008; disse år ligger uden for det område, hvas data modellen er baseret på. Man skal så sammenligne de efter modellen beregnede tal med de faktiske fangsttal.


Svar #3
13. marts 2012 af quintt (Slettet)

Så jeg skal bare sætte 5 ved 2002 og 6 ved 2006 ind på x's plads i ligningen y=ax+b?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når man har bestemt koefficienterne a og b, angiver modellen

y = ax + b

antallet af årligt fangede laks (y) som funktion af antal år x efter 2002. For at beregne antallet af fangede laks i 2007 og 2008 efter modellen, skal man derfor beregne y(5) og y(6).

Nu har du kørt denne lakseopgave i mindst 7 opgavetråde. Nu må den da snart være faldet på plads?


Svar #5
17. marts 2012 af quintt (Slettet)

#4
 

#3

Når man har bestemt koefficienterne a og b, angiver modellen

y = ax + b

antallet af årligt fangede laks (y) som funktion af antal år x efter 2002. For at beregne antallet af fangede laks i 2007 og 2008 efter modellen, skal man derfor beregne y(5) og y(6).

Nu har du kørt denne lakseopgave i mindst 7 opgavetråde. Nu må den da snart være faldet på plads?

 

 

Du må meget undskylde jeg ikke er særlig god til matematik, og regnede med at man kunne få hjælp herinde. Det er jo også svært, når man ikke får svar på det.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

I stedet for at sprede den samme opgave over 7 forskellige tråde, bør du holde hele diskussionen i den samme tråd. Derved er det jo mere klart for alle, der vil hjælpe, hvad du allerede har fået svar på. Du kan altid spørge igen i den samme tråd, hvis der er detaljer i svarene, du ikke forstår. Prøv altid at præcisere, hvad det er i et svar, du ikke forstår. Hav også en smule tålmodighed.


Skriv et svar til: Matematik - hjælp, tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.