Matematik

Hjælp til naturfags opgave

23. august 2005 af Kringle (Slettet)
Hej..

Som skrevet ovenstående mangler jeg lidt hjælp!

En gruppe naturfagselever står 20 meter fra et tårn og måler højden som vist på figuren.

http://tinypic.com/azfbza.jpg

a) Beregn højden af tårnet.

b) en anden gruppe står 500 m fra tårnet og måler tårnets højde. hvor stor vinkel v vil de måle?

Svar #1
23. august 2005 af Kringle (Slettet)

Er der ikke en eneste der kan lede mig på sporet..?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2005 af QaZZaQ

A) Tan(v)=a/b, hvor a er den modstående katede (Højden af tårnet) og b er den hosliggende katede(Afstanden til tårnet)
Tan(v)*b=a
Tan(50)*20m=....
B)Nu kender du højden af tårnet, og bruger samme relation, som i a:
Tan(w)=a/b2 => w= tan^-1(a/b2)

Svar #3
23. august 2005 af Kringle (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Hjælp til naturfags opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.