Matematik

Gange med to ubekendte

17. september 2012 af StxNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude :-D

- Er der nogen der kan hjælpe med at regne to ubekendte ud. Da jeg har virkelig svært ved det. 

Opgave 1.

2x-y=3

3x-5y=1

Opgave 2

13x+11y=36

11x+13y=12

 

Tak på forhånd :D

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af jazzoz

Hejsa :)

 

Når man regner med to ligninger med to ubekendte gør man følgende:

 

Opgave 1:

2x-y=3 bliver til 2x-3=y

Nu kender vi y's værdi og dette sætter ind i den anden ligning sådan at:

3x-5(2x-3)=1 som bliver til 3x-10x+15=1 som igen bliver til 7x=14

X=2 

Hermed kender vi x-værdien og nu finder vi y-værdien ved at sætte værdien for x ind i den første ligning sådan at:

2(2)-y=3

1=y

hermed har vi løst de to ubekendte til at være henholdsvis x=2 og y=1

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af mathon

 

Opgave 2

                    I:    13x + 11y = 36                    I multipliceres med 13 og kaldes III

                    II:   11x + 13y = 12                    II multipliceres med -11 og kaldes IV


                    III:  169x + 143y  = 468
                    VI:  -121x - 143y = -132            III og IV adderes

                           48x = 336

                           x = 7                                     som indsat i  II:   11x + 13y = 12  
giver
                        11·7 + 13y = 12

                         13y = 12 - 77 = -65

                          y = -5


Skriv et svar til: Gange med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.