Kemi

Empiriske formel

02. oktober 2012 af riha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey SP, er igang med en opgave, som jeg lige har et spørgsmål til:

 

En vis mængde af et carbonhydrid giver ved fuldstændig forbrænding 4,642 g carbondioxid og 2,281 g vand.
Beregn stoffets empiriske formel
Først beregner vi stoffets indhold af C, H og O. Carbon udgør 12,01/44,01 af CO2-molekylet. Hydrogen udgør 2,016/18,016 af H2O-molekylet. Vi kan så regne massen af Carbon og Hydrogen ved at sige:

m(C) = (12,01g/mol)/(44,01 g/mol)  × 4,642g = 1,267 g
m(H) = (2,016 g/mol)/(18,016 g/mol)  × 2,281g = 0,2552 g

Spørgsmålet er:

Da man kke har hvor meget carbonhydrid der blev brændt af, hvordan kan man så finde massen af O?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af DeeDeelicious (Slettet)

Reaktionskemaet vil være:
CxHy + O2 -> x CO2 + ½ y  H2O

(stoffet indeholder nødvendigvis ikke O)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2012 af mathon


         i CO2 er (12,011 / (12,011+2•15,999)) • 100% Carbon = 27,29% Carbon

         i H2O er (2•1,008 / (2•1,008+15,999)) • 100% Carbon = 11,19% Carbon

 


         4,642 g carbondioxid indeholder (4,642 g) 0,2729 = 1,2668 g Carbon = 0,10547 mol Carbon

         2,281 g vand indeholder (2,281 g) 0,1119 = 0,25524 g H = 0,253218 mol

         forhold
                       {0.10547,0.253218} / 0.10547 = {1,2.4} • 4 ≈ {4,10}

          empirisk formel

                                     C4H10


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

Mathon

Et perifert tillægs spørgsmål. Bruger man nogen korektion for mol vægten ( varierende eller standart ) ved beregning af forssilt carbon.

jeg sad nemlig lige og regnede med her og ud af hovedet så regnede jeg en med definationen af en mol nemlig 12g carbon12 og kom frem til 0.10566666666 mol carbon

 mvh jacob


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af mathon

              fossil carbon er som al anden carbon   M(C) = 12,011 g/mol ≈ 12 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2012 af mathon

rettelse

  i H2O er (2•1,008 / (2•1,008+15,999)) • 100% Carbon = 11,19% Carbon    --->

  i H2O er (2•1,008 / (2•1,008+15,999)) • 100% Hydrogen = 11,19% Hydrogen

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2017 af Flade (Slettet)

#2


         i CO2 er (12,011 / (12,011+2•15,999)) • 100% Carbon = 27,29% Carbon

         i H2O er (2•1,008 / (2•1,008+15,999)) • 100% Carbon = 11,19% Carbon


         4,642 g carbondioxid indeholder (4,642 g) • 0,2729 = 1,2668 g Carbon = 0,10547 mol Carbon

         2,281 g vand indeholder (2,281 g) • 0,1119 = 0,25524 g H = 0,253218 mol

         forhold
                       {0.10547,0.253218} / 0.10547 = {1,2.4} • 4 ≈ {4,10}

          empirisk formel

                                     C4H10


kan du forklarer hvordan du finder carbon i H2O, jeg forrstår det ikke helt.. Er det en fejl?


Skriv et svar til: Empiriske formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.