Studievejledning

Disp. Medicin Kvote 2

12. marts 2013 af Kellarh (Slettet)

For at opfylde adgangskravene til medicin, kvote 2 på SDU, mangler jeg at bestå skriftlig Matematik samt hæve kemi fra C til B. 

Så jeg leder rundt på SDU's hjemmeside, og bliver helt lettet da jeg læser at:

"Opfylder du ikke adgangskravene anbefaler vi, [...] Uanset om du søger i kvote 2 eller kvote 1 er det muligt at supplere et fag, et niveau efter ansøgningsfristens udløb 5. juli. Suppleringskurset skal være bestået inden 31. august i ansøgningsåret."

Fedt tænker jeg.. Så må jeg knokle røven i laser indtil da. MEN
Så læser jeg et andet sted på deres hjemmeside:

"Hvis du ikke opfylder de specifikke adgangskrav, er det muligt at søge dispensation fra disse, hvis du mener, at du har erhvervet tilsvarende kvalifikationer efter afslutning af din adgangsgivende eksamen. Det er muligt at søge dispensation fra et eventuelt karakterkrav og fra niveaukrav. Det er nødvendigt, at du kan dokumentere dine alternative kvalifikationer i forbindelse med dispensationsansøgningen."

Så dispensationsansøgningen skal afleveres sammen med ansøgningen. Og den kræver at jeg kan dokumentere kvalifikationer som jeg i første udsagn, gerne må pådrage mig efter mig efter ansøgningsfristen. Åååh. er forvirret.

Nogen der kan forklare? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af Jerslev

#0: Der er tale om 2 vidt forskellige tilgange.

Du står i den situation, at du, lad os blot antage, mangler et mat B for at kunne søge ind. Du har nu to muligheder:

1) Opgradere dit beståede mat C med Gymnasiel Supplering (www.gsdanmark.dk). Dette foregår som regel året før du søger optagelse eller i sommerferien inden du skal starte på studiet. Ved denne metode indsender du dokumentation for bestået mat B engang i august, når du har været til eksamen i faget. Du vil blive betinget optaget på dit studie med krav om, at du eftersender dokumentation for, at du har bestået dit suppleringskursus.

2) At søge dispensation, så du overhovedet ikke behøver et mat B. Dette kræver, at du kan dokumentere, at du på anden vis har opnået kompetencer, der svarer til de, som et mat B ville give dig. Mig bekendt skal dispensationsansøgningen afleveres sammen med din ansøgning.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af Hijsa

#1

Siden det er medicin og kræver dermed at man har Mat A, mener du så ikke at man skal supplere med mat A og ikke b? og at søge dispensation så man ik behøver mat A?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af Seraya

Hvis du mangler to fag, er det for sent at gå i gang med GSK her i foråret, og du kan kun supplere ét fag som turbokursus hen over sommeren


Skriv et svar til: Disp. Medicin Kvote 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.