Kemi

Kan ikke forstå kemi c?

03. september 2013 af danielandersen0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forstår ikke hvordan man kan se om vand er et polært opløsningsmiddel? hvordan forklares det?

 

1. Forklar polariteten af opløsningsmidlerne. (Hvorfor er vand et polært  opløsningsmiddel? 
        Hvorfor er ethanol et svagt polært opløsningsmiddel? Hvorfor er heptan et upolært
        opløsningsmiddel? )

·  2. Lav for stofferne: Kaliumpermanganat, brom og planteolie en karakteristik af
        forbindelsens opbygning.
        (Er der tale om ionforbindelse?  Polært molekyle?  Upolært molekyle?)

·  3. Sammenlign de fundne resultater med stoffernes opbygning og opløsningsmidlernes
        egenskaber.

·  4. Prøv at formulere nogle generelle blandbarheds-/opløselighedsprincipper for polære stoffer
        (herunder ionforbindelser).

·  5. Prøv at formulere nogle generelle blandbarheds- / opløselighedsprincipper for upolære stoffer.

 

Er det vand der tales om i spørgsmål 4-5 eller?

 

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2013 af kieslich (Slettet)

4. Vand, kaliumpermanganat, ethanol

5. Heptan, Brom, planteolie, ethanol

 


Svar #2
07. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

4. hvorfor er det en ionforbindelse?

5. du blander 2 opløsningsmidler sammen?

tak for hjælpen


Svar #3
07. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

nogen som kan svare på spørgsmålet 2?

2. Lav for stofferne: Kaliumpermanganat, brom og planteolie en karakteristik af
        forbindelsens opbygning.
        (Er der tale om ionforbindelse?  Polært molekyle?  Upolært molekyle?)

ud fra mit skema har kalium nummeret 0,8 i elektronnetgativitet skemeat, betyder det så at det er en polære forbindelse? eller tæller manganat også med?

brom er vel en ion, da det har nummeret 2,8, altså over 2 som er grænsen?

Er det korrekt, har brug for hjælp.

tak


Svar #4
08. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Vand, kaliumpermanganat, ethanol

hvordan vil du formulere det? hvilke blandnings/opløsningsprincipper er der ved dem?(polære stoffer)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af kieslich (Slettet)

#2: 4 KMnO4  aq ->  K+ + MnO4-

#3 Brom (Br2) og de fleste olier er upolære stoffer. Vand er polært. Derfor kan man ikke blande vand og olie.

Kaliumpermanganat er opløselig i vand da det er en ionforbindelse.

Brom kan opløses i olie da det er upolært.

Ethanol kan opløses i både vand og olie, da den ene ende er polær og den anden ende er upolær.


Svar #6
10. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

vi er enig om at KMnO4 er et polært stof? K=0,8 EN Mn=1,5 EN og O=3,5 EN? hvilke skal man minuse med? 0,8-1,5-3,5? eller hvordan er det?


Det samme med Brom hvorfor er det et upolær stof når det har EN nummeret 2,8? burde dfet ikke være en ion? eller har jeg misset noget i kemi?

forstår det ikke?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2013 af kieslich (Slettet)

H2O    H - O - H      er polært fordi elektronerne fra H er trukket over mod O.

Ethanol find et billede er svagt polært fordi elektronen i H i OH forbindelsen er trukket over mod O, resten af molekylet er upolært.

Heptan er upolært fordi H og C deler elektronerne jævnt.

Brom Br2 er upolært fordi de to atomer deler elektronerne ligeligt.

Kemi er nemt, du skal bare lade være med at blande for meget sammen. Du har ikke brug for at regne noget ud med de der EN værdier


Svar #8
11. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Hvad med KMnO4? hvordan vil du beskrive det? er det en ion eller et polært stof?


Svar #9
11. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Men udfra hvilken liste regner du ud at Brom er upolært?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2013 af sappr (Slettet)

Brom er upolært fordi du har to stoffer med samme elektronegativitet i en kovalent binding (Deler elektroner) (EN for Br = EN for Br). 

KMnO4 er en ionisk forbindelse, K og MnO4 deler ikke elektroner og holdes sammen af ladning. Det vil disociere i vand til K+ og MnO4- som tidligere beskrevet. 


Svar #11
12. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

en selve kaliumpermanganat er en ionisk forbindelse mellem en kaliumion og en kovalent anion (=negativ ion).
Og ja i fast fase krystalliserer kaliumdichromat i et krystalgitter.?
 

kan man svare det for kaliumpermanganat?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2013 af kieslich (Slettet)

ja, men det hedder bare ionforbindelse.


Svar #13
15. september 2013 af danielandersen0 (Slettet)

Men hvorfor er MnO4 en negativ ion? det er ikke en gas?

gælder ion reglen ikke at det skal være en forbindelse mellem et metal og en gas art?


Skriv et svar til: Kan ikke forstå kemi c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.