Fysik

Bestemmelse af tygdeaccelerationen g

07. marts 2014 af kasperjuul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med SSO i fysik . Hvor jeg som en del af den skal ved flere forsøg, bestemme tyngdeaccelerationen g.

Jeg er kommet frem de to:

frit fald v=t*g  som bliver til g=v/t

Matematisk pendul  g=v22/Δh

Men jeg skal finde en tredje metode. Jeg har overvejet et newtonmeter. Men det er jo lavet ud fra at man kender g i forvejen, så det virker lidt forkert at bruge.

Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af khol (Slettet)

Det skrå kast?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Her er en beskrivelse af et forsøg med en fjeder, hvor man først bestemmer fjederkonstanten, og dernæst g.

http://www.ph.surrey.ac.uk/UserFiles/File/Microsoft%20Word%20-%20One%20week%20exp_Spring.pdf


Skriv et svar til: Bestemmelse af tygdeaccelerationen g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.