Matematik

2. del af Drilleopgaverne

23. januar 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Jeg håber der er nogle der kan forklare mig disse opgaver, jeg kan simpelthen ikkke forstå hvordan jeg nogensinde skal komme igang med dem, håber i vil give et lille fif og et ekstra + kunne være lidt teori, hvis der da er noget..

Her kommer opgaven, susende og dusende....:

En undersøgelse viser at vægten af hønseæg fra en bestemt producent er normaltfordelt med middelværdi 66 g og spredning 4 g. Æggene sorteres i tre kvaliteter efter vægt. Kvalitet 1 består af af æg, som vejer mere end 70 g. Kvalitetet 2 består af æg, som vejer mellem 65-70g. og kvalitet 3, som vejer mindre end 65 g.

a) Hvad er sandsynligheden for, at et tilfældigt udvalgt æg er af kvalitet 1?

b) Samme spørgsmål for kvalitet 2 og kvalitet 3.

Seks æg koster 9,00 kr. for kvalitet 1, 7,50 kroner for kvalitet 2 og 6,00 kr. for kvalitet3.

c) Hvor meget får producenten for en produktion på 120.000 æg?

Tak for hjælpen
Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2006 af fixer (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=170135&h=h%F8ns

Svar #2
23. januar 2006 af Bjarkee (Slettet)

Hej,
Vil du ikke uddybe bare en lille smule mere, så det er forståligt hvad du gør mellem hver beregning?

Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2006 af fixer (Slettet)

Har du heller ikke lært om normalfordelinger?

Svar #4
23. januar 2006 af Bjarkee (Slettet)

#3) Jo, jeg har lært en llille smule og så vidt jeg ved så er det den der "kurve" agtig ting, hvor den er fordelt normalt... Den skal jo fx. være normaltfordelt når man får karakter i en prøve...???

Ja det var det....
Bjarke

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2006 af fixer (Slettet)

Nuvel, som antydet i den anden tråd kan man indføre en stokstaisk variabel. Der foretages udtag af æg af en meget stor mængde æg. Med X betegnes massen af ægget. Det oplyses i opgaven at X er normalfordelt N(66,2).

Det betyder at du kender dens fordelingsfunktion F. Den er nemlig givet ved

F(x) = phi((x-my)/sigma), x > 0 (*)

hvor my er middelværdien my=66 og sigma er spredningen. Oplyst er variansen, som er spredningskvadratet, d.v.s. sigma = sqrt(4)=2.

I (*) er funktionen phi fordelingsfunktionen for en stokastisk variabel der er normalfordelt N(0,1). Den er tabellagt. Vi har altså

F(x) = P{X=
Så er det sådan set bare at indsætte. F.eks. er

P{X>70} = 1 - P{X=
phi(2) findes ved tabelopslag. Tilsvarende løses de andre delopgaver.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2006 af fixer (Slettet)

Argh, fix:

"P{X>70} = 1 - P{X=
->

P{X>70} = 1 - P{X=<70} = 1 - F(70) = 1 - phi(2)

Skriv et svar til: 2. del af Drilleopgaverne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.