Dansk

Mdt. Dansk

15. juni 2006 af hjskdf (Slettet)
Hej venner, jeg skal op i dansk i morgen. Min lærer har sagt at man skal huske at lave en disposition.. hvad vil det sige???

og en ting mere er det vigtigt at fortælle om pensumet..????? Det er vel ikke det vigtigste, det vigtigste er jo, det man kommer op i , eller det man trækker.. rigtigt???

på forhånd tak venner...

Carina

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2006 af 03zmn (Slettet)

Du skal ikke fortælle om pensummet uden nogen sammenhæng selvfølgelig. Men da det for de flestes vedkommende ikke er muligt at komme op i en ukendt forfatter vil det foreligge naturligt at sammenligne den tekst man nu engang er kommet op i med en anden tekst af samme forfatter.
En disposition er en ultra kort oversigt over hvad du vil sige hvornår. Altså hvad du vil sige hvornår og hvilke ting du har tænkt dig at komme ind på under eksaminationen.
Jeg vil dog sige at jeg aldrig har lavet en disposition til mundtlig eksamen. Det forekommer mig virkelig akavet at skulle stå og sige det og jeg har klaret mig udenærket uden indtil nu:) Det din lærer har ment er sikkert bare, at det ofte viser overskud, hvis man har lavet en disposition.
Held og lykke. Håber min kommentar kan bruges.
mvh
Morten (GG)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2006 af GAE (Slettet)

En disposition er en slags plan for for, hvordan du vil gennemgå stoffet til en eksamen. Det der med pensum er faktisk ret vigtigt, fordi man kan scorer ret gode point ved at kunne perspektiverer den udtrukne tekst til en tekst i pensum.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2006 af Frejsus (Slettet)

Men! man kan også perspektivere FOR meget.. det oplevede jeg forrige år.. da skulle jeg fortælle mere om selve teksten, for det er den der gir pointene.. perspektiveringen er bare med til at løft din karakter, hvis lærer og censor vakler mellem to karakterer, så det er klart IKKE det vigtigste.. koncentrer dig hellere om teksten du kommer op i.. - Hvis du så kan perspektivere er det fint, men hvis ikke, så sker der ikke så meget ved det...

Svar #4
15. juni 2006 af hjskdf (Slettet)

tak for hjælpen venner :)

Skriv et svar til: Mdt. Dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.