Andre fag

Filosofi! Hvad lærer man?

29. november 2007 af mm :) (Slettet)
Er der nogen der har filosofi på c-niveau? Hvad laver man egentligt der? Jeg overvejer at vælge det som valgfag, men det ville være trist hvis jeg slet ikke intereserde mig for de ting man blev undervist i. Så er der nogen der kan være sød og forklare det mig i korte træk?

Tusind tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2007 af Frede.. (Slettet)

Det drejer sig meget om oldtidens filosofiske tanker og forgangsmænd, såsom Platon, Aristoteles, Sokrates osv. Du kommer til at beskæftige dig med bl.a. hulelignelsen og andre kendte tankegange. Et par af mine kammerater valgte det i gym, og de syntes det var det mest kedelige fag. Der var dog mange der syntes godt om det. Men du kan evt. læse mere på uvm.dk

Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2007 af allan_sim

#0.
http://kortlink.dk/4gyf

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2007 af strangers

Filosofi på C-niveaukan bestemt anbefales. Det er yderst stimulerende, og man lærer forskellige indgange til verdnen.

Vi er i øjeblikket i gang med Friedrich Nietzsche og henrik pontopiddan!


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. november 2007 af Marcus (Slettet)

#1 Nej det er ikke sandt.. Da jeg havde det i gym, lagde vi netop ikke stor vægt på oldtidens filosoffer, da man behandler disse i old. Du får derimod en indsigt i de forskellige filosoffer, de filosofiske metoder og begreber, og hele filosofiens udvikling.
Det kan helt sikker anbefales som et alternativt fag, men som alligevel kan anvendes i en række andre fag så som religion, historie og old.

Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2007 af bboblzs (Slettet)

Jeg synes at det var et godt fag at have. Det kan diskuteres hvor meget brugbar egentlig viden man egentlig tilegner sig, men men lærer meget omkring tekstforståelse og bliver væsentligt bedre til at følge andres tankegang. Filosofi er derfor brugbart i alle andre boglige fag og for alle fakulteter. Jeg er selv naturvidenskabelig og ser filosofi som værende for naturvidenskaben, hvad latin er for sprogfagene.

Filosofi er altså ikke let men sjovt, hvis man altså magter det. Det er derfor sådan lidt et enten eller fag.

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. december 2007 af chrisjorg (Slettet)

Du lærer det som andre mennesker engang har agtet at tænke. Det er ikke et særlig kreativt fag.

Brugbart svar (1)

Svar #7
06. december 2007 af hiat (Slettet)

#6 Og hvordan adskiller det sig fra andre fag?
De første mange år i uddannelsessystemet lærer du jo det, som andre mennesker har tænkt og nedskrevet gennem tiderne - det gælder filosofi, historie, matematik, kemi, fysik etc.

Brugbart svar (1)

Svar #8
08. december 2007 af Epimetheus (Slettet)

#6 Men du er jo nødt til selv at tænke over hvorfor de har tænkt sådan, hvilke konsekvenser det har osv.

Brugbart svar (1)

Svar #9
28. februar 2008 af LiGoMo (Slettet)

#8 Man er ikke NØDT til det, men det er meget fint hvis man kan sætte det i et tidshistorisk perspektiv.

#4 Jeg er helt enig. Jeg har selv filosofi på c-niveau, og har ikke brugt meget tid på Platons skrifter, da jeg kendte dem fra old. Har dog beskæftiget mig med Hulemyten og Sokrates' dødstale.

#0 Filosofi kan kombineres med en hulens masse fag, og jeg synes det er meget spændende. I historie kan man se på baggrunden for den franske revolution og den amerikanske uafhængighedserklæring, eller bare revolutioner i det hele taget. I dansk får du bedre forståelse for analyse af forskellige tekster, det gælder både digte historier og sagprosa. I engelsk kommer du helt sikkert til at beskæftige dig med bøger som Huxleys "Brave New World" (fagre nye verden) eller Orwells "1984". Disse sci-fi bøger har i høj grad med filosofi at gøre.

Ovenstående var bare eksempler som mange kan nikke genkendende til, og der er mange flere, så jeg synes du med fordel kan vælge at have filosofi.

Skriv et svar til: Filosofi! Hvad lærer man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.