Biologi

biologi 24 timers eksamen celle

16. juni 2008 af The-Lucky-Girl (Slettet)
Hejsa, jeg har været oppe og trække biologi i dag, og jeg trak et af de 2 eneste emner keg frygtede! øv bøv. Jeg har nemlig været på sygehuset i en periode hvor vi har haft om celler. jeg har fået papirene, men det er svært at lære sig selv :'( øv bøv..
Jeg skal op i morgen og karakteren er vigtig for mig (selvom chancerne for at den bliver god er dårlig :'() men altså jeg har nemlig været til en anden eksamen hvor det ikke gik så godt fordi jeg blev så nervøs. (censor så så sur ud , og hende der kom ud før, græd!)

Så nu betyder karakteren en del, så jeg håber meget at nogen af jer vil være behjælpelige med at lære mig noget om celler pg cellemembranen, for jeg synes godt nok det jeg har læst mig til er svært, og tegningerne svære at forstå.

Opgaven lyder:
a) redegør for cellemembranens opbygning og forklar hvordan cellemembranen er med til at opretholde et stabilt indre miljø i cellen.
b) beskriv forskellige former for stoftransport over cellemembranen
c) i cellekernen findes organismens arvemateriale. Forklar hvordan kromosomer og DNA er opbygget.
d) I cellen findes vigtige organeller bl.a. mitochondrier og ribosomer. forklar funktionen af disse organeller?
e) gennemgå den mitotiske celledeling

Fuck man det er så svært (synes jeg) det som står i bogen og på nettet lyder alt sammen meget flot og rigtigt men jeg forstår det ikke.. Nogen der har nogle gode forklarende notater eller svar? eller kan forklare nogle af tingene i pærer og æbler.. for jeg er så ked af at jeg har trukket det her, så hjælp ville være fantastisk!

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2008 af Dr. MolBio (Slettet)

Prøv selv at komme med nogle forslag. Hvad er det du venter af os, at vi skal repetere din bog? Det kan du ligeså godt selv gøre. Prøv at forstå det som står der, og kom derefter med kvalificerede spørgsmål, i stedet for at spørge om hjælp til HELE din opgave...

Svar #2
16. juni 2008 af The-Lucky-Girl (Slettet)

Ja undskyld, grunden til at jeg skrev det hele ind var at hvis folk nu lige havde nogle let forståelige notater til et af opgaverne eller noget jeg ku bruge, måtte jeg måske låne det :D
Jeg forstår helt overordnet cellemembranen og jeg forstår også at det kun er nogle stoffer som der kan trænge igennem.. har derefter forsøgt at forstå hvorfor, men det er her det bliver for kompliceret..
Jeg føler mig ikke i stand til at forklare stoftransport over cellemembranen.
og så er jeg i tvivl om den mitotiske celledeling.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2008 af Ayazaman (Slettet)

hvordan foregår bio eksamen?? hvad skal man gøre?? Man trækker et spm?`og hvad så?? skal man så forklar det for censor og derefter får man 24 timer til forberedelse?? oder was??

Svar #4
16. juni 2008 af The-Lucky-Girl (Slettet)

Altså vi kommer op på kontoret og trækker spørgsmål hvor der er bilag vedlagt, derefter kl 8 eller 9 eller sådan noget dagen efter skal vi op og lave en fremlæggelse på omkring 15 minutter og så derefter 15 minutters samtale hvor lærerne stiller spørgsmål, de må faktisk komme med spørgsmål til hele pensum, men altså man bliver som regl inden for emnet. De kommer også med noget ukendt, (f.eks. kan du forklare denne tegning..) mine spørgsmål ser ud som overstående, og så er der nogle bilag med en masse billeder (f.eks. et billed af en dsyrecelle og et billed af en plantecelle).

På en måde er det rart med 24 timer men på en måde er det skidt, idet forventningerne er meget højere, og mange har forældre og søskende som kan hjælpe og nogen har ikke. Så der er mange diskussioner om hvorvidt det er fair. Men altså jeg synes det er en okay prøveform, til trods for at jeg ikke kender nogen som kan hjælpe. Også derfor jeg skriver herinde.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2008 af Emmie (Slettet)

Må i bruge nettet?

Skriv et svar til: biologi 24 timers eksamen celle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.