Biologi

Beregninger

06. september 2008 af Josefine123 (Slettet)

Hejsa! :)

Håber på lidt hjælp til det her.

Det drejer sig om et forsøg med en vandpest plante i et glas der står henholdsvis i mørke og i lys. Vi har nu målt ilt-koncentrationen før og efter planten har lavet fotosyntese/respiration i glasset i en time. Ud fra disse tal skal vi nu bestemme hvor meget organisk stof (glukose) planten har dannet.

Kan jeg så godt gøre sådan her?

6 O2 + 6 H2O --> C6H12O6 + 6 CO2 omskrives til O2 + H2O --> CH2O + CO2

n[O2] = n[CH2O]

O2 = 32

CH2O = 30

30/32 = 0,9375

ALTSÅ: når der er brugt 1 g ilt er der dannet 0,9375 g glukose.

Er lidt i tvivl om det er rigtigt.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af Quasar (Slettet)

Fotosyntese + Calvin-cyklus: 6H20 + 6CO2 --> C6H12O6 + 6O2

Respiration: 6O2 + C6H12O6 --> 6H2O + 6CO2

For målinger i lys gælder:

Δ[O2]netto/t =  Δ[O2]fotosyntese/t - Δ[O2]respiration/t , hvor

Δ[O2]respiration/t kan findes for forsøget i mørke og antages konstant.

Hvis du skal have den totale mængde glukose dannet i løbet af timen, skal du bestemme Δ[O2]fotosyntese/t

Men prøv at komme med nogle iltkoncentrationer samt tid mellem målinger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2010 af x00 (Slettet)

 jeg har samme opgave hvor jeg skal bestemme mg glukose/time

jeg har følgende tal:

Produktion eller respiration
Npp (L-I)
Bpp (L-M)
R (I-M)

mg O2 /liter/time
10-8,7=1,3
10-7,8=2,2
8,7-7,8=0,9


og mit forsøg varede 40 min..

håber der er nogen der kan hjælpe?!

evt. Quasar? det lyder som om du har styr på det...?


Skriv et svar til: Beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.